HCM Baia Mare ne-a predat o lecţie de handbal

HC Zalău – HCM Baia Mare 24 – 30 (11 – 16)

Exceptând duelurile cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, de sezoane bune nu s-a mai întâmplat ca echipa zălăuană să piardă într-o asemenea manieră pe teren propriu. HCM Baia Mare a demonstrat luni seara, în Sala „Avram Iancu” din Zalău, că locul doi pe care-l ocupă în Liga Naţională nu este deloc întâmplător.
Handbalistele pregătite de managerul Gheorghe Tadici au fost de nerecunoscut aproape pe toată durata jocului, foarte puţine fiind momentele când acestea au arătat, cât de cât un handbal de calitate.
Blocajul de la nouă metri a fost „spart” aproape de fiecare dată de golgetera echipei băimărene, Melinda Geiger, aflată într-o formă de zile mari, care a marcat aproape din ce poziţie a vrut, trecându-şi de 15 ori numele pe lista marcatoarelor.
Nici poatra Zalăului nu a funcţionat deloc bine, managerul Gheorghe Tadici fiind nevoit să schimbe toţi trei portarii până în minutul 23.
Oasptele au profitat din startul partidei de jocul haotic al jucătoarelor de la Zalău şi s-au desprins la patru goluri după doar zece minute de joc, 2 – 6. Oricât s-a zbătut Gheorghe Tadici pe margine, handbalistele zălăuane au continuat să dezamăgească prin jocul prestat, mai ales în ultimul minut al primei reprize, când Varga şi Rob au ratat două aruncări de la şapte metri, HC Zalău intrând la cabine cu un handicap de cinci goluri.
Partea a doua nu a adus nimic nou în jocul echipei zălăuane. Fetele lui Tadici nu au reuşit să remonteze hanidcapul de pe tabelă, iar la final s-au văzut învinse la o diferenţă de şase goluri, 24 – 30, ceea ce de foarte mult timp nu s-a mai înregistrat pe teren propriu, într-un duel cu HCM Baia Mare.
Spectatorii, în special galeria, nu le-au taxat însă pe fete la final, aplaudându-le minute în şir, în speranţa că vor obţine mai mult în deplasarea de la Roman.
„Handbaliste de la Baia Mare au jucat mult mai bine, mai determinate. Aşa cum am spus şi înainte de meci, au toate posturile acoperite. Din păcate, noi am început jocul foarte prost. Ceea ce ne-am propus în apărare nu a funcţionat nici în proporţie de 40 la sută. O echipă fără voinţă şi fără determinare s-a prezentat astăzi (luni, n.r.). Jucătoarele experimentate au tras echipa în joc. Când ratezi trei-patru aruncări de la şapte metri şi din situaţii clare de a marca şi iei imediat gol când dai pase la intercepţie nu ai cum să câştigi un meci. Asta este, mergem înainte. Probabil aşa va înţelege toată lumea că trebuie să luăm jucătoare experimentate, pentru că numai cu jucătoare tinere nu poţi să te baţi cu echipele mari”, a declarat la finalul meciului managerul Gheorghe Tadici.
De cealaltă parte, antrenorul băimărean Costică Buceschi a precizat: „Am dorit ca fetele că aibă aceeaşi atitudine ca în meciul din etapa trecută, cu Brăila. S-au mobilizat foarte bine şi trebuie să recunoaştem că am avut şi puţin noroc, pentru că poarta Zalăului a fost astăzi (luni, n.r.) foarte slabă. Majoritatea aruncărilor pe spaţiul porţii s-au transformat în gol. Una peste alta, este o victorie meritată, foarte muncită din partea fetelor. Se vede că fetele cresc de la meci la meci. Sunt jucătoare cu foarte mare potenţial”.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Delia Roman, Adina Mureşan – Roxana Rob, Carmina Bădiţă (3), Florina Ciobanu, Andrada Pop, Florina Ţurcaş (1), Andrada Trif (1), Alina Czeczi (1), Crina Pintea (3), Roxana Varga (4), Gabriela Szucs (7), Valeria Beşe (2), Loredana Pera (2), Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
HCM Baia Mare: Mihaela Smedescu, Claudia Cetăţeanu – Aneta Pîrvuţ (4), Melinda Geiger (15), Eliza Buceschi (6), Oana Bondar, Lavinia Dobromir, Jenica Rudics, Alexandra Ciunt, Ioana Negria (1), Timea Tătar (1), Cynthia Tomescu, Sorina Oşan Popovici, Renata Ghionea (3). Antrenor: Costică Buceschi.

2 Thoughts to “HCM Baia Mare ne-a predat o lecţie de handbal”

  1. B

    Nu noua ne-a predat lectia de handbal ci lui Zeus

  2. sportiv Z

    un fleac le-a (buci)schi!!! simplu …lectie de handbal a la manual ,ati vazut circulatia mingii in trei sau patru la noua metri plus viteza jocului,aruncarile de la 9m
    Da ma intreb :unde a fost apararea cea mai buna din campionat??? aveam 90 de goluri primite acum 120!!!

Leave a Comment