HC Zalău vrea să înceapă primăvara cu o calificare în semifinalele Cupei EHF

Gheorghe Tadici a început reconstrucţia echipei în urmă cu trei ani. În 2008, când s-a întors de la Oltchim, a făcut-o pentru a şaptea oară. Acum, doar el ştie a câtea oară reconstruieşte Handbal Club Zalău. Cu jucătoare transferate de la echipe fără rezultate notabile la nivel naţional, managerul zălăuan a obţinut anul trecut un bronz în Liga Naţională, al cincilea din istorie pentru clubul zălăuan, iar acum este la un pas de o nouă performanţă şi în cupele europene. 2012 – 2013 a fost anul în care HC Zalău a jucat ultima semifinală în cupa EHF, fază în care ar putea ajunge, din nou, la finalul săptămânii viitoare.
Formatul competiţiei s-a schimbat începând din actualul sezon, iar HC Zalău a devenit prima echipă românească ce se califică în grupele Cupei EHF. Clasată pe locul doi, după norvegiencele de la Larvik, handbalistele zălăuane au acces în sferturile de finală ale competiţiei, etapă în care se vor duela cu turcoaicele de la Kastamonu Beledyiesi.
Formaţia turcă are în componenţă 12 jucătoare din afara Turciei, printre care şi românca Anca Rombescu. Mai sunt trei handbaliste din Croaţia, două brazilience, două rusoaice, două jucătoare din Muntenegru, o poloneză şi o handbalistă din Belarus.
„Nu este la îndemnâna oricui să iasă din grupe după noul format al competiţiei. Un astfel de rezultat se datorează tuturor celor implicaţi în activitatea acestui club, chiar şi mass-mediei, care promovează activitatea de performanţă. În aparenţă, Turcia este sub România pe plan european sau mondial în acest sport, dar la nivel de cluburi, lucrurile stau diferit. Adversara noastră are 12 jucătoare din afara Turciei, ceea ce spune mult. Toate jucătoarele cochetează cu echipele lor naţionale. În cele şase meciuri susţinute până în această fază a competiţiei, Kastamonu Belediyesi a pierdut un singur meci, în deplasare, cu Byasen, 24 – 26, dar a condus şi în acel meci în mare parte. În acest context, nu putem vorbi despre o echipă oarecare din Turcia. Ştie toată lumea că noi avem o echipă sută la sută românească, cu şase jucătoare sub 21 de ani. Sunt alte echipe în campionatul românesc, precum cele din Vâlcea, Braşov, Bistriţa, Roman sau din Cisnădie, cu patru cinci jucătoare străine în lot şi cu investiţii mari. Nu va fi deloc simplu să ne calificăm, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a ajunge în semifinale. Vrem să le facem o bucurie acţionarilor, finanţatorilor şi colaboratorilor care ne susţin”, a declarat Gheorghe Tadici în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată joi la Sala Sporturilor.
La întâlnirea cu mass-media locală a fost prezent şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi preşedintele onorific al HC Zalău.
„Faptul că am ajuns până în sferturile de finală este deja o performanţă. La Campionatul Mondial de la finalul anului trecut, naţionalele ţărilor din care provin echipele cu care ne-am duelat în grupe au fost peste România din punct de vedere al calităţii handbalului şi al modului în care este tratat acest sport în ţările respective. Handbal Club Zalău a avut o creştere în ultimii ani din punct de vedere valoric. Profesorul Tadici a început o reconstrucţie în urmă cu trei ani, nu ştiu a câtea, pentru că eu am ţinut socoteala până la a noua. Nu este uşor să aduci jucătoare care provin de la echipe fără performanţe deosebite, unele chiar retrogradate şi să faci o echipă care să se bată de la egal la egal cu competitoare din ţările cu cel mai bun handbal din Europa. Rezultatele pozitive atât pe plan intern, cât şi internaţional aduc iubitorii de handbal la sală, tocmai de aceea, ultimele meciuri internaţionale s-au jucat cu sala arhiplină. Sigur că din punct de vedere financiar există anumite limite, dar aceste lucruri sunt determinate şi de un cadru legal nu foarte generos pentru sport. Ar fi foarte important să trecem şi de această fază a competiţiei şi să ajungem în semifinale”, a afirmat Marc.
Partida dintre HC Zalău şi Kastamonu Beledyesi este programată sâmbătă, la ora 17, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.
În celelalte trei sferturi de finală, se vor duela: SCM Craiova – Lada Togliatti, Vipers Kistiansand – Brest Bretagne Handball şi Viborg – Larvik.
În sezonul 2012 – 2013, HC Zalău a jucat şi finala Cupei EHF, pe care a pierdut-o în faţa rusoaicelor de la Lada Togliatti, antrenate în acel moment de Evgheni Trefilov.

9 Thoughts to “HC Zalău vrea să înceapă primăvara cu o calificare în semifinalele Cupei EHF”

  1. Anonim

    FELICITARI TADICI MWIE MARC

  2. Anonim

    Fara Marc nici Tadici nu mai era ! A spus-o de n ori. Cel putin NU la Zalau,in alta parte poate si nu ar fi dus lipsa de oferte.

    1. Anonim

      incurci merele cu perelele marc a fost si ramane un securist

  3. Anonim

    Nu am nimic cu Tadici, dar scriu despre HC Zalău
    După ce le-au bătut și acasă, brașovencele au recidivat și pe propriul teren

    Ghiță Tadici, ca de obicei, dă vina pe arbitri

    Corona Braşov şi HC Zalău s-au întâlnit duminică, în derby-ul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale. Dacă în prima repriză, HC Zalău „a controlat jocul”, conducând cu 16 – 14 la pauză, Corona Braşov a fost mai mult mai bună în partea secundă, reuşind să se impună cu scorul de 30 – 26.

    De precizat faptul că și în turul de la Zalău, Corona s-a impus cu 20 – 16, după ce a condus şi la pauză la o diferenţă de două goluri, 11 – 9.

    La meciul de la Brașov, handbalistele managerului Ghiță Tadici, au fost susţinute şi de un grup format din aproximativ 10 suporteri, în frunte cu secretarul clubului, Gheorghe Sâna.

    Următorul meci pentru HC Zalău are loc miercuri, 28 februarie, începând cu ora 17.00, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”, împotriva ocupantei locului doi, SCM Craiova.

    Uite ce declara managerul Tadici înaintea jocului cu brașovencele:

    „Corona Braşov a avut antrenori obişnuiţi să umble de la o echipă la alta, cu cohortă de patru, cinci jucătoare după ei. Iată că nu funcţionează nici semimercenariatul. Au cheltuit mult, dar este problema lor. Noi vom merge cu gândul să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat favorabil”, a declarat Gheorghe Tadici. Așa a fost… numai că au pierdut… meciul…

    Și printre numele „cohortelor de antrenori” se numără: Mariana Târcă, Dumitru Berbece, Dragoş Dobrescu, Costică Buceschi şi Vasile Curiţeanu au fost înlocuiţi, rând pe rând, pe banca tehnică a braşovencelor, iar Dobrescu a rămas din nou la cârma echipei după plecarea lui Vasile Curiţeanu.

    Ce ar mai fi de spus. Nimic. Ba da.

    Dacă galeria fetelor de la HC Zalău, în meciul de acasă cu Craiova, de miercuri, de la ora 17.00, va fi condusă tot de secretarul clubului, dl. Sână…

    Oare cum „se va infiltra printre ultrasi”?

    Va avea curaj să stea printre ei dacă vine și Gicu la meci?

    Întreb… ca prostul și aștept reacții…dure… Hai HC Zalău, uuu. uuu.

  4. Anonim

    @ 17:27 Nu esti din Zalau. Nu intelegi nimic din ce spune Tadici. Tarca nu a fost in acest an antrenoare la Brasov . El s-a referit la Buceschi si cohorta lui pe via Baia M-Braila -Brasov .. Asadar STAI JOS !!! Nota DOI !

  5. 12

    ce pozitie are piticul de marc, se vede de la o posta cum il domina profesorul !

  6. Anonim

    Asa este Tadici ,mai degajat in fata ziaristilor chiar si la TV in direct. Marc este politician , foarte atent la orice detaliu interpretabil,fata de Tadici caruia i se rupe, este calit de ani de zile in fata ziaristilor de pretutindeni. Pe unii chiar ai persifleaza …

    1. Anonim

      HC ZALAU a jucat finala cu LADA in mai 2012 deci in sezonul 2011-2012

Leave a Comment