HC Zalău, victorie muncită în faţa Unirii Slobozia

HC Zalău – CSM Unirea Slobozia 28 – 24 (14 – 14)

Handbal Club Zalău a obţinut a doua victorie consecutivă a sezonului, învingând sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 28 – 24 (14 – 14) nou-promovata CSM Unirea Slobozia. Partida a fost una disputată, iar Zalăul s-a desprins decisiv în ultimul sfert de oră, când oaspetele au căzut fizic.
Handbalistele zălăuane au practicat un joc destul de haotic în prima parte, oaspetele aflându-se aproape în permanenţă la conducere. Apărarea Zalăului a fost depăşită destul de uşor de jucătoarele oaspete, iar pe faza de atac, handbalistele lui Tadici au găsit de puţine ori ţinta. În minutul nouă, Slobozia s-a desprins pentru prima dată la două goluri (7 – 5), iar două minute mai târziu au avut avans de trei goluri (9 – 6). Zalăul a revenit pe final, iar până la pauză a reuşit să restabilească egalitatea.
Jocul a continuat să fie echilibrat şi în prima parte a reprizei secunde, iar în ultimul sfert de oră, pe fondul unei căderi fizice a formaţiei oaspete, HC Zalău s-a desprins decisiv. Diferenţa de la final putea fi de şase goluri, însă portarul Mihaela Cheţa a trimis o pasă greşită în ultimele secunde, iar oaspetele, scăpate pe contraatac, au beneficiat de o aruncare de la şapte metri transformată de Cristina Nica.
Chiar dacă este o nou-promovată, Unirea Slobozia are în componenţă câteva jucătoare cu experienţă, iar selecţionerul Gheorghe Tadici vede o parte dintre acestea chiar la echipa naţională. „Slobozia este o echipă nou-promovată, dar care are în componenţă jucătoare cu experienţă, care au jucat cu multă ambiţie la Zalău. Pavel este un centru cu mare experienţă, care, anul trecut, la Roman, a tras echipa după ea. Drăguţ, de asemenea, o jucătoare de mână stângă foarte bună, pe care cred că o vom convoca şi la echipa naţională. Slobozia are o apărare masivă şi portari cu experienţă”, este de părere tehnicianul zălăuan.
Tadici consideră că diferenţa de la final putea fi mai mare dacă fetele sale ar fi respectat mai mult indicaţiile de pe margine. „Atâta timp cât fetele au fost disciplinate în atac şi în apărare, am reuşit să recuperăm mingi şi să dăm goluri. În repriza a doua, pregătirea fizică şi-a spus cuvântul. Am avut un final mai bun, la fel ca în prima repriză. Am făcut, însă, multe greşeli. Practic, le-am făcut oaspetelor şase goluri cadou. Au fost faze simple, pe care trebuia să scrie gol, dar am trimis pase la intercepţie şi le-am transformat în gol pentru adversare. Am avut multe oportunităţi pe care nu le-am finalizat. Am avut, din nou, probleme şi de la aruncările de la şapte metri. Din păcate, sunt câteva jucătoare care nu pot să le înlocuiască pe cele din teren, astfel că suntem nevoiţi să jucăm tot meciul cu Constantinescu şi cu Ciuciulete. A însemnat mult şi revenirea Mihaelei Cheţa. Dacă nu făcea greşeala de la final, puteam spune că a avut o evoluţie foarte bună”, a mai afirmat managerul formaţiei zălăuane.
Chiar dacă a cerut schimbarea brigăzii de arbitri pe ultima sută de metri, nefiind de acord cu cei doi mureşeni, Nacu şi Rucoi, antrenorul formaţiei oaspete, Liviu Paraschiv, a acuzat la finalul partidei maniera de arbitraj. „Am fost mulţumit de cum am jucat în prima repriză, însă, problema este că în prima parte a meciului am avut o brigadă de arbitri care şi-a bătut joc de noi. Nu ştiu dacă este normal să îţi baţi joc de munca unor jucătoare şi a unor antrenori. Probabil vom face un raport, Federaţia va analiza arbitrajul şi va trage concluzia. În repriza a doua am cedat atât fizic, cât şi psihic, iar Zalăul a fost peste noi în ultimul sfert de oră. Îl felicit pe domnul Tadici pentru munca pe care o depune. Are o echipă tânără şi mă bucur că dă credit jucătoarelor tinere”, a afirmat Paraschiv, care a mai precizat că obiectivul formaţiei sale este evitarea retrogradării. „Ne-am propus să scăpăm de retrogradare. Avem sprijin financiar din partea autorităţilor locale şi sper să reuşim să rămânem în Liga Naţională”.
După victoria de sâmbătă, HC Zalău a acumulat şase puncte, iar în etapa viitoare, programată joi, va întâlni, în deplasare, Universitatea Alexandrion Cluj.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Mihaela Cheţa – Andrada Trif (3), Valentina Bardac (2), Crina Pintea (2), Eliza Cicic (1), Georgiana Ciuciulete (5), Roxana Rob (4), Claudia Constantinescu (8), Diana Puiu (3). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Unirea Slobozia: Georgiana Martin, Georgiana Tivadar – Paula Pavăl (2), Ramona Urse, Elena Dăscălete (1), Raluca Băcăuanu (3), Irina Şimon (1), Camelia Carabulea (2), Ana Maria Drăguţ (3), Teodora Moroianu (3), Mihaela Stănciulescu (1), Cristina Nica (8). Antrenor: Liviu Paraschiv

Leave a Comment