HC Zalău va participa şi în sezonul viitor în cupele europene

Clasată pe poziţia a cincea la finalul ediţiei 2017 – 2018 a Ligii Naţionale de handbal feminin, HC Zalău şi-a asigurat prezenţa în cupele europene şi în sezonul viitor.

„Locul cinci pe care ne-am clasat la finalul sezonului, ne duce din nou într-o cupă europeană. Vom avea o întâlnire cu principalul finanţator, cu sponsorii şi acţionarii şi vom stabili strategia pentru sezonul viitor”, avea să declare managerul Gheorghe Tadici la o zi după terminarea campionatului.

Situaţia a fost clarificată zilele trecute, după ce tehnicianul zălăuan a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, dar şi cu acţionarii, pentru a stabili strategia noului sezon.

“Şi domnul preşedinte Tiberiu Marc, şi cei patru acţionari şi-au dat acceptul de a participa în sezonul viitor în cupele europene, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Iubitorii handbalului din judeţ vor avea ocazia, din nou, să vadă echipe din străinătate”, a afirmat Tadici.

“Locul pe care echipa l-a ocupat la finalul sezonului îi conferă dreptul de a participa în cupele europene. Consiliul Judeţean Sălaj va aloca, la fel ca anul trecut, un buget separat pentru cupele europene şi sper ca şi acţionarii să susţină echipa în ceea ce priveşte participarea în Cupa EHF. Se pune şi problema lotului, fiindcă în cupele europene nu poţi participa cu orice echipă, dar sunt convins că profesorul Tadici va adduce jucătoare care să le suplinească fără nicio problemă pe cele care au plecat în această vară”, a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

În sezonul 2017 – 2018 al Cupei EHF, HC Zalău a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminate de formaţia turcă, Kastamonu Beledyiesi. Formaţia de la poalele Meseşului a susţinut 12 partide în cupele europene în sezonul trecut.

Leave a Comment