HC Zalău va întâlni în prima etapă a noului sezon Minaur Baia Mare

Federația Română de Handbal a anunțat data începerii noului sezon din Liga Națională de handbal feminin, aceasta fiind 27 august, dată până la care echipele au suficient timp la dispoziție să/și pregătească strategia pentru viitoarea ediție.

Handbal Club Zalău, cea mai tânără echipă din Liga Națională în sezonul anterior, a efectuat două transferuri până în acest moment și, tot ca o noutate, poate fi considerată revenirea portarului Paulei Teodorescu. Echipa manageriată de Gheorghe Tadici va debuta în noua ediție de campionat pe teren propriu, urmând să primească vizita formației Minaur Baia Mare, echipă clasată pe locul trei în momentul “înghețării” campionatului și care se anunță a fi și mai de temut în campionatul următor. Nu mai puțin de nouă achiziții au făcut maramureșencele în pauza dintre sezoane, o parte dintre ele fiind handbaliste din străinătate,altele, jucătoare cu experiență în primul eșalon.

Unul dintre cele mai importante dueluri ale primei runde pare a fi cel dintre SCM Craiova și SCM Râmnicu Vâlcea, dar la fel de interesant pare a fi și jocul dintre Gloria Buzău și CSM București.

În etapa a II-a, Zalăul se va deplasa la Bistrița, urmând ca în runda a III-a să primească vizita celor de la HC Dunărea Brăila.

Din Divizia A vor promova trei echipe în Liga Națională, primele trei clasate la turneul de promovare, unde vor participa opt echipe. Formațiile vor fi înpărțite în două grupe de câte patru echipe, urmând să joace după sistemul “fiecare cu fiecare”, iar primele două echipe din fiecare grupă se vor întâlni încrucișat în semifinale.

Reamintim că HC Zalău a terminat pe locul opt ediția 2019 – 2020 a Ligii Naționale, la egalitate de puncta cu echipele de pe locurile șase și șapte.

 

 

 

One Thought to “HC Zalău va întâlni în prima etapă a noului sezon Minaur Baia Mare”

  1. Anonim

    Urmeaza un campionat ff greu in careechipele s-au intarit cu multe jucatoare din strainatate, pe bani multi , de parca nu ar fi trecut Covidul prin Romania ! De vazut cat o sa o duca …din bani publici !

Leave a Comment