HC Zalău va debuta în noul sezon împotriva lotului naţional de tineret

Noul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin va debuta joi, însă HC Zalău va susţine primul meci duminică, pe teren propriu. Având în vedere că adversara Zalăului din prima etapă, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va susţine marţi, la Drobeta Turnu Severin, un meci amical împotriva campioanei Serbiei, RK Zajekar, iar Sala Sporturilor din Zalău nu va fi dată în folosinţă nici în această săptămână, conducerile celor două cluburi au ajuns la o înţelegere ca meciul să se dispute miercuri, 12 septembrie. „Sperăm ca Sala Sporturilor să fie gata până la data respectivă. La meciul cu Oltchim vor fi acordate şi medaliile de bronz, iar jucătoarelor care nu mai evoluează la echipă le vom trimite noi medaliile. Sperăm ca sala să fie plină, iar noi să facem un meci bun şi un rezultat pe măsură”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Cât priveşte adversara din etapa a II-a, ehipa naţională de tineret a României, tehnicianul zălăuan a declarat că majoritatea echipelor vor obţine victorii la scor în faţa „tricolorelor” mici, însă este şi o chestie benefică, pentru că vor juca multe meciuri oficiale împreună. „Fiind jucătoare tinere au posibilitatea să crească în valoare, jucând în fiecare săptămână împreună. Este o decizie bună şi mai puţin bună a Federaţiei Române de handbal, depinde cum analizezi situaţia. Este bine pentru că fetele vor avea multe meciuri la activ, dar vor fi multe scoruri fluviu, care nu ştiu dacă vor fi benefice. Dacă vor juca la Vâlcea, costurile pentru celelalte echipe din Liga Naţională vor fi aceleaşi ca şi cum ar juca împotriva Oltchimului”, a mai precizat Tadici.
Lotul Naţional de tineret al României a fost înscris în Liga Naţională în locul echipei Terom Iaşi, care şi-a anunţat retragerea din prima ligă, deşi a reuşit promovarea în aceast vară. Deocamdată nu se ştie nici locaţia unde îşi va disputa meciurile naţionala de tineret, nici cine va conduce echipa de pe margine. Cert este că din lotul reprezentativei de tineret nu vor face parte jucătoarele legitimate la echipele din Liga Naţională, acestea urmând să evolueze în continuare pentru echipele lor de club.

Leave a Comment