HC Zalău, spectacol şi trei puncte în faţa Coronei Braşov

Ultima partidă din turul Ligii Naţionale de handbal feminin a încemnat o victorie concludentă pentru HC Zalău, care nu a avut nicio emoţie vineri seara, pe teren propriu, în faţa Coronei Braşov.
Echipa lui Tadici s-a impus cu 34 – 29 la capătul unui meci în care diferenţa a fost şi opt goluri în favoarea Zalăului.
Dana Abed Kader a arătat o poftă mare de joc, marcând atât de pe extremă, cât şi din zona centrală. Claudia Constantinescu şi-a continuat forma bună pe care a arătat-o la început de an, iar în jocul de vineri s-au mai evidenţiat Valentina Panici şi extrema Andrada Mihalcea. Zalăul s-a desprins repede la patru goluri pe tabelă, iar la cabine a intrat cu 18 – 11.
În partea secundă, jocul Zalăului pe faza de apărare nu a mai fost la fel de bun, dar echipa condusă de Tadici şi-a păstrat tot timpul un avans de minimum patru goluri.
„A fost un meci dificil, mai ales că noi am jucat aproape în permanenţă în aceeaşi formulă. Corona Braşov are în lot câteva jucătoare care au trecut pe la Zalău. Raluca Ivan Probabil nu este suficient de bine pregătită, iar Ciuciulete este accidentată. Am avut în faţă o echipă care investeşte mult şi jucătoare cu salarii mari. Eu sunt mulţumit pentru faptul că la un buget aproape jumătate cât adversarul nostru, am reuşit să dominăm meciul aproape în totalitate. Eram mulţumiţi şi dacă am fi câştigat la un gol sau două, dar la pauză ne-am propus mai mult. Cu poarta pe care am avut-o astăzi şi cu apărătorii centrali, în special Eremia, care are o evoluţie din ce în ce mai modestă în atac şi în apărare e greu. Ne-am propus să facem 17 puncte şi să mai urcăm câteva locuri în clasament”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen – Claudia Constantinescu (15), Dana Abed-Kader (6), Valentina Panici (5), Andrada Mihalcea (4), Raluca Irimia (2), Bianca Berbece (1), Roxana Szollosi (1), Diana Nichitean, Alexandra Severin, Daniela Corban, Andreea Mihart, Crstiana Nica, Tatyana Pricop și Teodora Popescu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
Corona Braşov: Daciana Hosu, Mihaela Popescu, Viktoriya Timoshenkova – Marina Dimitrovic (9), Eliza Buceschi (8), Marilena Neagu (3), Sorina Târcă (3), Larisa Tămaș (3), Ana Ciolan (2), Vetkova Ekaterina (1), Bianca Tiron, Raluca Agrigoroaiei, Andreea Pătuleanu, Ana Maria Lopătaru, Andreea Chiricuță și Daria Bucur. Antrenori: Ion Crăciun (principal), Ion Gică (secund)

Leave a Comment