HC Zalău se va duela cu SCM Craiova în optimile Cupei României

Federaţia Română de Handbal a programat miercuri dimineaţa tragerea la sorţi a optimilor de finală din Cupa României. Au participat echipele înscrise în Liga Naţională, plus formaţiile clasate pe primul loc la finalul turului în cele două serii din Divizia A, respectiv Rapid Bucureşti şi Minaur Baia Mare.
Reprezentanţii echipelor au extras din urmă numere de la 1 la 16, sistemul de desfăşurare fiind: 1 – 16, 2 – 15, 3 – 14, 4 – 13, 5 – 12, 6 – 11, 7 – 10 şi 8 – 9. Cluburile care au extras cifre de la 1 la 8 vor fi gazdă în această fază a competiţiei.
Având în vedere că CSM Ploieşti şi CSM Cetate Deva s-au retras din Liga Naţională, două dintre cele 16 echipe au câştigat dreptul de a evolua direct în sferturile de finală, cele două formaţii fiind HCM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Slobozia.
HC Zalău se va duela în optimile de finală cu SCM Craiova, formaţie cu care se află în luptă directă şi pentru medaliile de bronz. Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici va avea avantajul terenului propriu, meciul urmând să se desfăşoare în Sala Sporturilor din Zalău.
Celelalte dueluri sunt: CSM Bucureşti – Universitatea Cluj, Corona Braşov – CSM Bistriţa, Minaur Baia Mare – CSM Roman, Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie şi Rapid Bucureşti – Danubius Galaţi.
Optimile de finală sunt programate în data de 4 mai, într-o singură manşă, pe terenul primei echipe. În caz de egalitate după 60 de minute, echipa calificată în sferturile de finală se va decide la aruncările de la şapte metri.

Leave a Comment