HC Zalău se desparte de două jucătoare

Interul stânga, Teodora Bloj şi centrul Sabine Klimek nu se vor regăsi în lotul cu care Gheorghe Tadici va aborda ediţia viitoare de campionat, celor două urmând să le expire contractul cu clubul zălăuan la finalul sezonului

Handbal Club Zalău are şanse reale de obţine, după o pauză de cinci ani, o medalie în Liga Naţională. Gheorghe Tadici a efectuat câteva transferuri importante înaintea sezonului, iar jucătoarele achiziţionate au dat în scurt timp randament. Obiectivul propus de conducere la începutul sezonului a fost o clasare pe unul din locurile 6 – 10, însă, situaţia arată mult mai bine cu patru etape înainte de finalul sezonului.
Indiferent de rezultatul obţinut în această ediţie de campionat, Handbal Club Zalău se va despărţi în această vară de interul stânga, Teodora Bloj, cea mai bună marcatoare a echipei, dar şi de centrul Sabine Klimek. Ambele se află la final de contract, iar conducerea nu a dorit să le prelungească înţelegerea.
„Ne vom despărţi la finalul sezonului de Teodora Bloj şi Sabine Klimek. Ambelor le expiră contractul cu clubul nostru şi nu le vom prelungi înţelegerea. Rămân 15 jucătoare, iar la vară vom mai transfera una, poate chiar două jucătoare. Lotul rămâne acelaşi în proporţie de 90 la sută şi este foarte bine că ştim pe ce ne bazăm în sezonul viitor. Anul trecut a fost mult mai greu să alcătuim un lot competitiv, având în vedere că au plecat destul de multe jucătoare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Dacă viitoarea destinaţie a Sabinei Klimek nu este cunoscută încă, Teodora Bloj va evolua, cel mai probabil, la Corona Braşov, echipă împotriva căreia a înscris 11 goluri în meciul retur. De altfel, formaţia de la poalele Tâmpei pregăteşte o serie de transferuri importante în pauza de vară, obiectivul pentru sezonul viitor fiind obţinerea unei medalii.
„Bloj nu va pleca la Brăila, ci la Corona Braşov, unde, începând din vară, va antrena Costică Buceschi”, ne-a dezvăluit managerul echipei HC Zalău.
În schimb, Gheorghe Tadici le-a prelungit contractele handbalistelor Larisa Tamaş, Roxana Rob, Andrada Trif şi Paula Vişan. Pe teren se va regăsi în sezonul viitor şi Claudia Constantinescu, de care, managerul zălăuan a afirmat în urmă cu mai bine de o lună că va fi „transferul” verii. Jucătoarea nu a putut evolua în acest sezon din cauza unor probleme de sănătate, fiind operată la umărul braţului de aruncare.
Tadici a mai precizat că, în funcţie de evoluţia jucătoarelor, există varianta ca HC Zalău să se despartă şi de alte handbaliste la finalul sezonului, în special dintre cele care au evoluat mai puţin în acest campionat.
Până la finalul sezonului mai sunt de disputat trei etape, HC Zalău urmând să susţină două partide în deplasare şi una pe teren propriu. Formaţia condusă de managerul Gheorghe Tadici va evolua pe terenul celor de la Măgura Cisnădie şi Unirea Slobozia, iar pe teren propriu va întâlni CSM Bistriţa.

One Thought to “HC Zalău se desparte de două jucătoare”

  1. Rad

    E bine ca face curatenie in echipa ,pentru ca cele doua venite de la Tg Mures au o viata dezastru inafara terenului fiind cuplate cu interlopi si in anturajul unor persoane dubioase. Nici o pierdere,chiar daca Bloj a avut 4-5 meciuri bune in acest an cu 7-8-11 goluri marcate,a si primit si mai multe pe langa ea,iar anul trecut a fost PASTA,nu putea nici sa alerge.Este si batrana si schioapa. .. Nu mai poate progresa si sta rau cu …..capul !Bine ca s-a trezit si conducerea . Transferati 2 jucatoare tinere precum Abed Danaa! Mult mai avantajos.

Leave a Comment