HC Zalău s-a calificat fără emoţii în optimile Cupei României

La doar două zile de la eşecul înregistrat pe terenul formaţiei HC Dunărea Brăila, 21 – 27, Handbal Club Zalău a câştigat duelul din 16-imile Cupei României, susţinut pe terenul formaţiei Ştiinţa Bacău, echipă ce activează în Divizia A. Echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu 36 – 32 pe terenul băcăuancelor, după ce la pauză, zălăuancele conduceau cu 18 – 12.
Chiar şi fără majoritatea titularelor, echipa zălăuană s-a desprins la trei goluri după 12 minute, 6 – 3, dar băcăuancele au egalat la 6. Fără Paula Teodorescu, pe care Tadici a dorit să o menajeze, tehnicianul zălăuan a utilizat-o pe Raluca Kelemen, dar şi pe Adina Sabău, revenită după aproape doi ani. Din păcate, evoluţia acesteia l-a nemulţumit pe managerul Zalăului, nevoit să o scoată după câteva minute. Irimia, Szollosi şi Bardac sunt altre trei handbaliste pe care Tadici le-a menajat în jocul din cupă, însă, şi în aceste condiţii, Zalăul s-a desprins la şase goluri până la pauză, diferenţa fiind una liniştitoare pentru formaţia lui Tadici.
Echipa de la poalele Meseşului a ridicat piciorul de pe acceleraţie în partea secundă, terminată cu 20 – 18 în favoarea gazdelor.
„La Brăila nu câştigam nici dacă jucam totă ziua, în primul rând din cauza ratărilor noastre, dar şi a prestaţiei celor doi care sunt puşi să împartă dreptatea cu fluierul. Am avut nouă ratări din situaţie de unu la unu, plus trei aruncări de la şapte metri ratate. Au fost mulţi factori care au dus la o înfrângere la şase goluri. Un eşec la maximum patru goluri cred că era un rezultat normal. Astăzi (n.r. marţi), am utilizat jucătoarele tinere, dar m-a nemulţumit evoluţia lor. Apărarea nu a funcţionat nici în acest meci. Mă deranjează atitudinea lor. Nu s-a pus problema calificării în optimi, dar calitatea jocului m-a nemulţumit. Vom face o analiză, apoi recuperare şi vom începe pregătirea pentru următoarele două partide. Trebuie să ne pregătim atent, fiindcă va trebui să gestionăm bine următoarele două partide. Şase puncte sunt foarte importante în economia clasamentului”, a declarat Gheorghe Tadici.
Următorul meci pentru Handbal Club Zalău este programat duminică, 24 februarie, pe teren propriu, cu SCM Râmnicu Vâlcea, echipă situată pe primul loc, cu 14 victorii din tot atâtea partide susţinute.
Pentru HC Zalău au marcat: Mihalcea (6), Mihart (5), Popescu (4), Abed-Kader (4), Nichitean (4), Corban (4), Berbece (3), Prycop (2), Lazea (2), Nica (1), Severin (1).

Leave a Comment