HC Zalău, prestaţie onorabilă pe terenul fostei campioane, CSM Bucureşti

Handbal Club Zalău a susţinut duminică seara primul meci din turul Ligii Naţionale, întâlnind, în deplasare, CSM Bucureşti. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a cedat cu 24 – 27 la capătul unui meci în care a avut destul de multe momente bune, uneori fiind chiar în avantaj pe tabelă.

„Tigroaicele” au început mai bine, iar scorul l-a deschis Cristina Neagu, însă după un minut, Zalăul a restabilit egalitatea prin Andreea Mihart. Zalăul a ţinut aproape, iar în minutul 4, aceeaşi Nica a dus echipa lui Tadici pentru prima dată în avantaj. „Dubla” realizată de Crina Pintea a dus CSM-ul la două lugimi în faţă, dar oaspetele au restabilit din nou egalitatea, după o transformare de la 7 metri de către Dana Abed-Kader şi reuşita Sabrinei Lazea. Au urmat o serie de ratări ale Zalăului, una chiar şi de la 7 metri, prin de către Dana Abed-Kader, iar gazdele s-au desprins la trei goluri până la pauză, intrând cu 16 – 13 la cabine.

CSM-ul nu a ieşit cu nimic în evidenţă în acest joc, uneori chiar a avut o prestaţie lamentabilă, chiar şi spre surprinderea propriilor suporteri, unii afirmând că le va fi foarte greu bucureştencelor în Liga Campionilor cu o astfel de evoluţie. Echipa Zalăului a rata câteva situaţii bune în partea secundă, dându-le posibilitatea gazdelor să rămână tot timpul în avantaj. Şase goluri a fost cea mai mare diferenţă pe tabelă, înregistrată în partea a doua a meciului, dar Zalăul s-a apropiat la trei goluri până la final. Diferenţa putea fi chiar de un gol dacă Bianca Berbece nu ar fi ratat din situaţie de „unu la unu”, iar Alexandra Severin, o aruncare de la şapte metri.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Alexandra Severin, cu şase goluri, iar de la gazde, Crina Pintea, cu opt reuşite.

 

În etapa viitoare, a doua a returului, echipa zălăuană va primi vizita formaţiei SCM Craiova, partida fiind programată în data de 2 februarie, de la ora 11.

2 Thoughts to “HC Zalău, prestaţie onorabilă pe terenul fostei campioane, CSM Bucureşti”

  1. Cluj

    V a rog sa specificati sursa FOTO

    1. Anonim

      ©️ Anca Tepei

Leave a Comment