HC Zalău, medaliată cu bronz în Cupa României

Calificată în Final-Four-ul Cupei României, ce a avut loc sâmbătă şi duminică la Bistriţa, Handbal Club Zalău a obţinut o performanţă notabilă. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a urcat pe podiumul competiţiei după ce a câştigat finala mică cu scorul de 30 – 24 împotriva formaţiei Măgura Cisnădie.

Zalăul şi Cisnădie s-au mobilizat foarte bine pentru finala mica, fiind conştiente că în semifinale era aproape imposbil să obţină un succes. Echipa lui Tadici a fost parcă ma ideterminată, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, Zalăul desprinzându-se la 10 – 4 după 21 de minute de joc. Diferenţa a crescut la zece goluri în partea secundă, iar în final, zălăuancele au mai ridicat piciorul de pe acceleraţie, permiţându-le adversarelor să se apropie la şase lungimi.

 

“Suntem foarte mulţumiţi şi am avut semnale bune din partea tuturor după acest rezultat. Cu cea mai tânără echipă din Liga Naţională, am fost depăşiţi în această competiţie doar de echipe precum SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, a căror buget este incomparabil cu al nostru. Am avut în teren cinci jucătoare tinere, sub 22 de ani, romance, ceea ce spune multe, având în vedere că în finala mare, au fost momente când în teren era o singură jucătoare din România. Cred că am făcut un sezon reuşit, chiar dacă în campionat am demarat mai greu. Oarecum, este şi normal când ai jucătoare tinere în lot. Dar sper să crească în valoare şi cele tinere, să acumuleze experienţă şi să practicum un joc din ce în ce mai bun şi în campionat. Vreau să mulţumesc pe această cale Consiliului Judeţean Sălaj, în special domnului preşedinte Tiberiu Marc, fără ajutorul căruia astăzi nu am fi existat probabil”, a declarant Gheorghe Tadici.

Zalăul are şanse foarte mari să acceadă în Cupa EHF, în cazul în care SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti vor merge în Liga Campionilor.

“Ar fi a 21-a ediţie în cupele europene, timp în care despre Zalău şi Sălaj s-a vorbit la nivel international. Poate vor conştientiza şi o parte dintre consilieri importanţa acestui fenomen social”, a mai afirmat Tadici.

Tadici a fost mulţumit de evoluţia jucătoarelor tinere, iar Alexandra Severin a primit titlul pentru “cea mai bună apărătoare a turneului”, iar printer evidenţiatele turneului a fost şi Dana Abed Kader.

Următorul meci pentru HC Zalău este programat joi, de la ora 16:30, pe teren propriu, cu Gloria Buzău, din cadrul etapei a 23-a a Ligii Naţionale.

3 Thoughts to “HC Zalău, medaliată cu bronz în Cupa României”

  1. Anonim

    Paulica o are mica! Unde-i Maghiu sa ma vada sa-i dau ciontul sa mi-l roada!

  2. Anonim

    Inca o dovada daca mai era nevoie ca acest obscur , anonim asa zis consilier judetean este un NIMENI cu o judecata de handicapat, care nu intelege NIMIC , cu prostul de pe umeri , purtat degeaba ! MARS POTAIE !!!!

  3. alegator

    Consilierul fantoma” liberal ” este Maghiu, un descentrat, care nu are loc nici la azilul lui Haller…poate pe langa azil sa aiba sustinatori! Trage clar PNL ul in jos ! Cu asemenea oamenii mai bine NU!!!!!!

Leave a Comment