HC Zalău, la un pas de o surpriză pe terenul campioanei

Handbal Club Zalău a susținut miercuri duelul restanță din cadrul etapei a VI-a a Ligii Naționale de handbal feminin, evoluând pe terenul campioanei României, Rapid București. Cu o victorie și patru înfrângeri în primele cinci runde, formația condusă de Gheorghe Tadici a fost foarte aproape de un rezultat mare pe terenul echipei feroviare, pierzând în final la un singur gol, 29 – 30. Zălăuancele au condus cu 2 – 1 în debut, Lazic și Prycop fiind primele marcatoare ale formației lui Tadici, dar rapidistele au revenit, desprinzându-se la patru goluri, 9 – 5, apoi la cinci lungimi, 13 – 8. Până la pauză, HC Zalău s-a apropiat la două lungimi, 13 – 15, iar după revenirea de la cabine au continuat să țină aproape de gazde. Cu patru minute înainte de final, echipa lui Tadici a reușit să egaleze la 27, iar finalul a fost unul de “care pe care”. Diana Nichitean a ratat, însă, următorul atac al Zalăului, iar Rapidul nu a iertat nimic până la final, marcând de trei ori, prin Tîrcă, Hernandez și Lacrabere. Zalăul a înscris de două ori, prin Moisin și Prycop, cedând astfel extrem de greu pe terenul Rapidului, formație ce se situează pe locul patru în clasament.

“Este greu să te compari cu un CSM București sau cu un Rapid, care au în componență 10 – 12 jucătoare străine, toate din echipe naționale de la vârf, prezente în permanență la turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale, chiar și la Jocuri Olimpice. Lumea așteaptă și pentru că e Tadici, dar este greu să faci un concurs până în vârful Zalăului cu un Logan și să te bați cu un Mercedes. Nu înțeleg, însă, o gândire rudimentară a unei părți a presei locale, care, de ani de zile, nu știe să facă altceva decât să bage bățul prin gard și să dezinformeze, încercând să-și facă un titlu de glorie prin diverse articole. Mai mult, unii reprezentanți își fac și conturi false în numele clubului și încearcă să dezinformeze prin diverse moduri, ceea ce denotă caracterul pe care-l au, în condițiile în care handbalul, prin diverse forme, i-a ajutat extrem de mult. Dar, până la urmă trebuie ignorate astfel de lucruri și astfel de personaje”, a declarat Gheorghe Tadici.

Pentru HC Zalău urmează duleul de pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu, joi, 20 octombrie, de la ora 17:30, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”.

3 Thoughts to “HC Zalău, la un pas de o surpriză pe terenul campioanei”

  1. […] Handbal Club Zalău a susținut miercuri duelul restanță din cadrul etapei a VI-a a Ligii Naționale de handbal feminin, evoluând pe terenul campioanei României, Rapid București. Cu o victorie și patru înfrângeri în primele cinci runde, formația condusă de Gheorghe Tadici a fost foarte aproape de un rezultat mare pe terenul echipei feroviare, pierzând în final la un singur gol, 29 – 30. Zălăuancele au condus cu 2 – 1 în debut, Lazic și Prycop fiind primele marcatoare ale formației lui Tadici, dar rapidistele au revenit, desprinzându-se la patru goluri,… Citeste mai mult […]

  2. […] Handbal Club Zalău a susținut miercuri duelul restanță din cadrul etapei a VI-a a Ligii Naționale de handbal feminin, evoluând pe terenul campioanei României, Rapid București. Cu o victorie și patru înfrângeri în primele cinci runde, formația condusă de Gheorghe Tadici a fost foarte aproape de un rezultat mare pe terenul echipei feroviare, pierzând în final la un singur gol, 29 – 30. Zălăuancele au condus cu 2 – 1 în debut, Lazic și Prycop fiind primele marcatoare ale formației lui Tadici, dar rapidistele au revenit,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment