HC Zalău, la două victorii de bronzul naţional

HC Zalău a terminat la egalitate, scor 22 – 22 meciul susţinut duminică după-amiaza, pe terenul formaţiei Măgura Cisnădie, după ce gazdele au condus la pauză cu 13 – 12.
Handbalistele conduse de Gheorghe Tadici au fost cele care au început mai bine jocul, conducând cu 3 – 1 după primele şase minute de joc. Gazdele au restabilit egalitatea la 5, dar Zalăul s-a desprins din nou, având 8 – 6 în minutul 17. Măgura Cisnădie a restabilit egalitatea la 8, după care s-a desprins la 11 – 9. Teodora Bloj a redus din handicap, dar Raluca Băcăoanu a refăcut diferenţa de două goluri. Până la pauză, Zalăul a mai înscris de doua ori, prin Panici şi Ciolan, iar gazdele au marcat prin Ada Moldovan.
Debutul părţii secunde a fost al Zalăului, iar „dubla” Roxanei Rob a dus echipa lui Tadici la 14 – 13. Au urmat, însă, două eliminări acordate jucătoarelor Dragut şi Tamaş, dar şi două aruncări de la şapte metri pentru gazde, ambele transformate de Ada Moldovan.
Cisnădie s-a desprins la 18 – 15 în minutul 41, apoi la 19 – 16 în minutul 45. Cu şapte minute înainte de final, tabela arăta 22 – 19 în favoarea formaţiei gazdă, care a beneficiat şi de o aruncare de la şapte metri. Portarul Paula Vişan a ieşit din nou în evidenţă, reuşind să apere aruncarea Adei Moldovan, după ce a avut şi până atunci o prestaţie destul de bună.
Zălăuancele au revenit în final, extrema Nica şi interul Dragut ducând formaţia de la poalele Meseşului la un singur gol în spatele Cisnădiei. Formaţia pregătită de Tadici a beneficiat în ultimele secunde de o aruncare de la şapte metri, transofrmată cu sânge rece de tânăra Abed-Kader.
În urma rezultatului înregistrat la Cisnădie, HC Zalău rămâne pe poziţia a patra, la două lungimi în spatele ocupantei locului trei, SCM Craiova. Formaţia olteană va sta, însă, în etapa viitoare, penultima a sezonului, rundă în care Zalăul poate trece la un punct peste formaţia din Craiova dacă va învinge pe teren propriu CSM Bistriţa.
În ultima etapă, formaţia antrenată de Tadici va evolua pe terenul Unirii Slobozia, iar craiovencele, pe terenul celor de la HCM Râmnicu Vâlcea.
HC Zalău: Paula Vişan, Ana Maria Inculeţ – Larisa Tamaş (4), Roxana Rob (4), Ana Maria Dragut (4), Ana Ciolan (3), Andrada Trif (2), Cristiana Nica (1), Valentina Panici (1), Raluca Crap (1), Dana Abed-Kader (1) şi Teodora Bloj (1). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici.

One Thought to “HC Zalău, la două victorii de bronzul naţional”

  1. Nelutu

    Termina sigur pe trei , chiar daca nenorociti de la Cisnadie s-au dat peste cap sa ajute Craiova , asa cum au si declarat dupa joc .

Leave a Comment