HC Zalău, învinsă la un gol în finala Trofeului Maramureş

Finala Trofeului Maramureş: „U” Jolidon Cluj – HC Zalău 25 – 24 (15 – 12)
Şase echipe din două ţări au fost prezente la ediţia din acest an a turneului amical de handbal feminin, Trofeul Maramureşului, organizat de HCM Baia Mare. Printre cele şase formaţii s-a aflat şi HC Zalău formaţie ce a câştigat anul trecut, în premieră turneul. HCM Baia Mare I, HCM Baia Mare II, „U” Jolidon Cluj, DVCS Devrecen şi NKSE Bekescsaba au fost celelalte cinci formaţii, echipele fiind împărţite în două grupe.
Echipa managerului Gheorghe Tadici a evoluat în Grupa B, alături de NKSE Bekescsaba şi HCM II Baia Mare.
Pentru handbalistele zălăuance, debutul a fost unul destul de uşor, HC Zalău neforţănd prea mult pentru o victorie la şase goluri (29 – 23) în faţa formaţiei băimărene. Gruparea de la poalele Meseşului a câştigat şi duelul cu unguroaicele de la Bekescsaba, 29 – 26, după ce tot Zalăul a condus şi la pauză, 14 – 11.
În cealaltă grupă, pe primul loc s-a situat Universitatea Jolidon Cluj, care a învins cu 31 – 27 HCM Baia Mare şi cu 33 – 31 DVCS Debrecen.
Aşa cum era de aşteptat, finala dintre Zalău şi Cluj a fost una disputată, chiar dacă era vorba doar de un turneu amical. Victoria i-a aparţinut în cele din urmă echipei clujene, formaţia pregătite de Covaciu câştigând la un singur gol, 25 – 24, după ce la pauză a avut un avans de trei goluri, 15 – 12. Chiar dacă a fost vorba de finala turneului, Gheorghe Tadici le-a dat posibilitatea să joace, la fel ca în celelalte meciuri, jucătoarelor tinere, o parte dintre ele având chiar o evoluţie remarcabilă.
În finală, pentru HC Zalău au marcat: Varga (7), Ciobanu (6), Czeczi (4) Bădiţă (2), Trif (2), Rob (1), Vezenţan (1), Pera (1).
Pe poziţia a treia a turneului s-a clasat HCM Baia Mare, care a ânvins cu scorul de 30 – 27 echipa din Bekescsaba, în meciul pentru stabilirea locurilor 3 – 4. Poziţia a cincea i-a revenit echipei DVCS Debrecen, unguroaicele câştigând cu 30 – 21 duelul pentru stabilirea locurilor 5 – 6, cu HCM II Baia Mare.

Leave a Comment