HC Zalău încheie anul pe terenul campioanei României

Handbalistele de la HC Zalău au avut aproape trei săptămâni de pauză după disputarea ultimului joc oficial din acest an, iar de câteva zile, jucătoarele conduse de Gheorghe Tadici au revenit la antrenamente, pregătind meciurile din 2021. Zălăuancele se vor pregăti până pe data de 23 decembrie, apoi vor avea câteva zile libere, iar între Crăciun şi Anul Nou, echipa zălăuană va participa la un turneu organizat de campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea.

„Suntem în pregătire până în data de 22 – 23 decembrie, cu antrenamente mixte, stadion şi sală. Dorim să efectuăm şi un cantonament de o săptămână, având în vedere că vor fi organizate şi restul jocurilor sub formă de turnee, iar fetele trebuie să rămână la aceiaşi parametri. Facem tot posibilul să ne ferim cât mai mult de acest virus, fiindcă îţi dă peste cap toată pregătirea în cazul în care sunt depistate cazuri de înfectări cu coronavirus. Între Crăciun şi Anul Nou vom merge la un turneu la Râmnicu Vâlcea, apoi aşteptăm programul pentru a ne face şi noi un plan de pregătire”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Doar şase etape s-au disputat în acest an din actualul sezon competiţional, în 2021 urmând a se disputa nu mai puţin de 24 de runde.

La turneul de la Râmnicu Vâlcea, organizat de SCM din localitate, au mai fost invitate SCM Craiova şi Rapid Bucureşti.

Gheorghe Tadici a vorbit şi despre parcursul echipei naţionale la Euro, care s-a calificat în Main Roun, după o victorie cu Polonia şi două înfrângeri, cu Germania şi Norvegia în prima fază.

„Dacă fac trei victorii, joacă pentru locurile 5 – 6, dacă fac doar două, joacă pentru 7 – 8. Echipa este lipsită de omogenitate, fiindcă nu au avut meciuri de pregătire înainte cum au avut alte echipe. Fetele au crescut de la meci la meci, iar eu am încredere în Burcea că va obţine rezultate bune în perioada următoare. Un loc 8 la Campionatul European este un rezultat foarte bun”, a mai afirmat antrenorul cu care România a devenit vicecampioană mondială în 2005.

Leave a Comment