HC Zalău face primele două achiziţii pentru noul sezon

Chiar dacă a beneficiat de cea mai tânără echipă din campionat în sezonul anterior, iar alte formaţii au efectuat deja achiziţii importante, managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, continuă să transfere jucătoare care nu sunt foarte consacrate la nivel naţional sau mondial. Profesorul zălăuan a ajuns la o înţelegere în aceste zile cu două handbaliste din campionatul intern, însă una dintre ele este de origine tunisiană. Primul transfer este Alexandra Dindiligan, o handbalistă de 23 de ani, care a activează din 2015 la Universitatea Cluj. Jucătoarea originară din Galaţi vine la Zalău pentru a evolua pe postul de extremă stângă, dar Tadici spune că o poate folosi oricând şi pe postul de extremă dreapta, chiar şi pe cel de centru.

Alexandra Dindiligan este campioană mondială cu naţionala de tineret a României, iar Gheorghe Tadici îşi pune mari speranţe în fosta handbalistă a Clujului.

Cea de-a doua handbalistă pe care Tadici o va transfera în aceste zile este Mouna Jlezi, o handbalistă de origine tunisiană, care a mai activat în România la SCM Slobozia. Jucătoarea care va împlini în această lună 29 de ani va evolua pe postul de pivot. Jlezi are 17 apariţii în tricoul echipei naţionale a Tunisiei, pentru care a marcat 37 de goluri.

De menţionat că HC Zalău s-a despărţit zilele trecute de portarul Sara Abed Kader, decizia fiind luată după ce Paula Teodorescu a decis să revină la formaţia zălăuană, pentru care a mai evoluat înainte să devină mamă.

“Aveam patru portari, iar noi nu ne permitem acest lucru, având în vedere că s-a întors Paula Teodorescu, care pentru noi este un transfer foarte important”, a explicat Gheorghe Tadici, care se va mai baza în sezonul viitor la nivel de poartă pe Raluka Kelemen şi Adina Sabău.

Până la începerea pregătirilor pentru noua ediţie de campionat, Tadici mai are în vedere cel mult două transferuri. “În zilele următoare vom şti şi bugetul pentru noul sezon, însă noi nu ne permitem ceea ce-şi permit alte echipe. Ceea ce la noi se vorbeşte de 5.000 de lei, la alţii se discută de 5.000 de euro. Sunt echipe la care contractele se învârt între 4.000 şi 12.000 de euro, dar cu care, după anumiţi “specialişti”, trebuie să ne batem de la egal la egal. Am mai spus-o, din punctul meu de vedere, ceea ce înseamnă contracte din bani publici, ar trebui plafonate la 2.500 de euro. Cine vrea peste, să aducă din privat diferenţa şi să le dea jucătoarelor 10.000 de euro într-o zi, nu într-o lună, nu aş avea nicio problemă”, a mai precizat Tadici.

 

 

2 Thoughts to “HC Zalău face primele două achiziţii pentru noul sezon”

  1. Anonim

    Are mare dreptate profesorul !

  2. Anonim

    ce zici gicule mai treaba cu musulmanii?

Leave a Comment