HC Zalău, echipa momentului în Liga Naţională

Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici a înregistrat un singur eşec în ultimele 12 etape, pierzând doar pe terenul campioanei CSM Bucureşti, câştigătoarea din sezonul trecut a Ligii Campionilor. În ultimul duel, desfăşurat sâmbătă după-amiaza, HC Zalău a „smuls” un punct preţios pe terenul formaţiei CSM Roman, una dintre echipele aflate în lupta pentru un loc de cupă europeană.

HC Zalău traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimii ani. După o victorie de senzaţie obţinută pe teren propriu în faţa Coronei Braşov, scor 30 – 21, Handbal Club Zalău a câştigat sâmbătă un punct important pe terenul formaţiei CSM Roman, echipă în faţa căreia a terminat la egalitate şi partida tur, 24 – 24.
Jocul formaţiei zălăuane din debutul partidei nu a fost la fel de bun ca prestaţia arătată luni, în duelul cu Braşovul, însă, evoluţia echipei antrenate de Gheorghe Tadici a arătat din ce în ce mai bine odată cu trecerea timpului. Au fost, însă, şi câteva decizii controversate din partea cuplului internaţional format din Stark şi Ştefan, contestate de Gheorghe Tadici în special în prima parte a întâlnirii.
Apărarea a fost „veriga slabă” a Zalăului în debutul partidei, dar nici evoluţia portarului Paula Vişan nu a fost pe placul antrenorului Tadici, care a înlocuit-o după un sfert de oră, pentru câteva minute, cu Ana Maria Inculeţ. Glibko şi Stoleru au fost jucătoarele începutului de meci pentru Roman, iar Tymoshenkova a avut câteva intervenţii importante în poartă, scorul devenind 4 – 1 în favoarea gazdelor după primele şase minute. În minutul 11, romaşcanele conduceau cu 6 – 2, după ce Zalăul ratase şi o aruncare de la şapte metri, prin Roxana Rob. Însă, odată cu trecerea timpului, lucrurile au început să revină la normal în jocul Zalăului. Paula Vişan şi-a început seria paradelor, iar pe atac, handbalistele lui Tadici au punctat mai bine. Zalăul a reuşit să restabilească egalitatea la 10 în minutul 21, obligându-l pe antrenorul Romanului, Gheorghe Covaciu, să solicite întreruperea jocului.
Gheorghe Tadici a fost sancţionat cu eliminare în finalul reprizei, iar gazdele s-au desprins la plus trei. Glibko a fost cea mai bună marcatoare a romaşcanelor şi în finalul reprizei, ducându-şi echipa la vestiare cu trei goluri avans, 15 – 12.
HC Zalău a arătat mai bine în partea secundă. Paradele Paulei Vişan, care a apărat şi o aruncare de la şapte metri într-un moment extrem de important, au readus Zalăul în joc. Echipa lui Tadici a revenit de la minus cinci la plus unu în minutul 48, Teodora Bloj ducând scorul la 18 – 19, după o execuţie „la păianjen”.
Finalul a fost unul de „care pe care”, la fel ca în partida tur de la Zalău. La 20 – 20, Zalăul a avut de trei ori şansa de a se desprinde, dar a ratat de fiecare dată atacul, iar pivotul Agrigoroaie a înscris pentru 21 – 20 în favoarea Romanului. Tensiunea a atins cote maxime în ultimele două minute, dar zălăuancele nu s-au pripit pe ultimul atac şi au restabilit egalitatea prin extrema Andrada Trif. A urmat ultimul atac al gazdelor, dar apărarea avansată a Zalăului a funcţionat perfect, echipa lui Tadici terminând la egalitate, 21 – 21 duelul cu CSM Roman.
După remiza de la Roman, HC Zalău acumulează 29 de puncte şi se menţine pe poziţia a treia în Liga Naţională. În etapa viitoare, zălăuancele vor primi vizita ocupantei locului secund, HC Dunărea Brăila, meciul fiind programat duminică, 26 februarie, de la ora 11:30, în Sala Sporturilor.
CSM Roman: Viktoriya Tymoshenkova, Georgiana Martin – Iryna Glibko (7), Carmen Stoleru (7), Luciana Popescu (2), Raluca Agrigoroaei (3), Oana Chitacu (1), Cynthia Tomescu, Jasna Toskovic, Ana Maria Iuganu şi Clara Vădineanu. Antrenori: Gheorghe Covaciu (principal) şi Viorel Lazăr (secund)
HC Zalău: Paula Vişan, Ana Maria Inculeţ – Larisa Tamaş (5), Teodora Bloj (4), Andrada Trif (4), Valentina Panici (2), Raluca Irimia (2), Ana Ciolan (2), Roxana Rob (1), Dana Abed-Kader (1) şi Ana Maria Dragut. Manager: Gheorghe Tadici. antrenor secund: Elena Tadici

2 Thoughts to “HC Zalău, echipa momentului în Liga Naţională”

  1. Dudu

    Bravo fetelor!Victoria nu va scăpa dacă BLOJ cu plus unu marca sau pasa…

  2. EU

    echipa a crezut pana la final . arbitrajul a fost unul mizerabil. Daca Bloj era cu putina minte si mai concentrata in final , se putea castiga . In repriza intai apararea ma fost de nerecunoscut in frunte cu portari . repriza a doua a mers apararea , cu 6 (sase) goluri luate , cu un portar ( Visan Paula ) aproape de ce a fost in ac campionat si o aparare mai compacta si hotarata iar rezultatul a aparut , iar daca cei doi cu fluierul santionau mana in gata la bloj si Tamas , plus golurile din semicerc a lui Ivan , HC Zalau era invingatoare . de ce nu faceti comentariul corect al jocului Dle Morar , pt a informa corect cititori , despre realitatea de pe teren ? pacat ! Poate altadata !

Leave a Comment