HC Zalău, debut de gală în Liga Naţională

Chiar dacă dispune de cel mai tânăr lot din Liga Naţională, Handbal Club Zalău porneşte încrezătoare în noul sezon competiţional, care va debuta la finalul acestei săptămâni. Echipa condusă de Gheorghe Tadici va debuta cu un meci de gală în noua ediţie de campionat, urmând să întâlnească pe teren propriu CSM Bucureşti, cvadruplă campioană naţională a României şi vicecampioana ediţiei trecute.

„Va fi un început de campionat foarte greu pentru noi, fiindcă întâlnim duminică CSM Bucureşti, iar miercuri, în deplasare, SCM Craiova. Ştiam că va fi dificil şi am încercat să gestionăm situaţia bine în pregătire. Sunt două echipe de cupe europene, cu multe jucătoare străine în lot, a căror salarii din bani publici sunt inimaginabile, între 10.000 şi 18.000 de euro. Încercăm să le facem faţă şi să jucăm cât mai bine pentru public. Suntem conştienţi de dificultatea jocurilor din primele două etape, dar vom încerca să ne ridicăm cât mai mult la nivelul adversarului. Avem o strategie pentru întreg campionatul care, pentru noi va începe practic în etapa a III-a, când vom întâlni Rapid Bucureşti, o echipă total schimbată faţă de cea care a  promovat în această vară. Va fi un campionat foarte dificil, într-un moment în care noi avem cea mai tânără echipă”, a declarat Tadici.

În lotul CSM-ului se vor regăsi şi două handbaliste care au evoluat şi s-au remarcat la Zalău: Claudia Constantinescu şi Crina Pintea.

„Publicul sper să o aprecieze pe Claudia Constantinescu pentru ceea ce a făcut la Zalău cât timp a evoluat, spre deosebire de cealaltă, care uită să întoarcă capul şi să vadă de unde a plecat. A ajuns unde a ajuns datorită mie, dar nu mă miră reacţiile şi comportamentul ei, deoarece cunosc mediul din care provine şi nu pot să am mari pretenţii. Este un personaj care pentru mine nu mai există”, a mai afirmat Tadici.

Partida dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti este programată duminică, la ora 15:30, iar biletele se vor pune în vânzare vineri şi duminică între orele 13 – 15, preţul unui tichet fiind de 10 lei.

foto: Mircea Pauşeniuc

 

One Thought to “HC Zalău, debut de gală în Liga Naţională”

Leave a Comment