HC Zalău, cu gândul la cupele europene

Partidele de sâmbătă şi luni, în care echipa zălăuană se va duela pe teren propriu cu HC Dunărea Brăila, pot fi decisive pentru handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici în ceea ce priveşte calificarea într-o competiţie europeană

Învinsă marţi la o diferenţă de două goluri pe terenul echipei HC Dunărea Brăila, Handbal Club Zalău va trebui să câştige următoarele două jocuri cu formaţia pregătită de Alexandrina Soare pentru rănâne cu şanse la calificarea într-o competiţie europeană. Dacă va trece de Brăila, echipa pregătită de Gheorghe Tadici va întâlni, foarte probabil, în meciul pentru stabilirea locurilor 5 – 6, SCM Craiova, care a învins CSM Ploieşti în primul meci. Există şi varianta ca Zalăul să se califice într-o cupă europeană de pe locul şase.
„Sunt două meciuri decisive atât pentru noi, cât şi pentru echipa din Brăila, sunt două meciuri grele. Dunărea Brăila are un prim „7” cu jucătoare redutabile şi cu experienţă în Liga Naţională, foste sau actuale jucătoare de echipă naţională. Nu va fi deloc uşor, fiindcă şi ele îşi doresc să evolueze pentru locurile cinci – şase, etapă în care, foarte probabil, se va califica şi Craiova. Echipa din Craiova are asigurată deja calificarea în Cupa Cupelor, având în vedere că HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti au şanse mari să joace şi finala campionatului, iar în aceste condiţii, poate merge în cupele europene şi echipa de pe locul şase. Sper să anihilăm punctele forte ale adversarelor atât pe faza de atac, cât şi în apărare. Cred în şansele noastre de calificare. Sper ca toate jucătoarele să se mobilizeze şi să pună umărul la cele două victorii pe care vrem să le obţinem”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Primul meci dintre HC Zalău şi HC Dunărea Brăila este programat sâmbătă, la ora 17:30, iar al doilea, luni, de la aceeaşi oră.

Leave a Comment