HC Zalău a suferit al şaptelea eşec al sezonului

Handbal Club Zalău a cedat cu scorul de 21 – 27 pe terenul formaţiei HC Dunărea Brăila, într-un meci desfăşurat duminică seara şi contând din etapa a XVI-a a sezonului Ligii Florilor. Handbalistele conduse de Gheorghe Tadici au ratat foarte mult în acest joc, chiar şi trei aruncări de la şapte metri, iar la pauză, gazdele au avut 16 – 9.

21 de ratări a avut Zalăul pe parcurul celor 60 de minute, plus trei aruncări de la şapte metri. Au fost multe momente când nici apărarea nu a funcţionat, iar după primele 11 minute, gazdele s-au desprins la patru lungimi, 6 – 2. Echipa lui Tadici s-a apropiat la două goluri şi a avut posibilitatea să ajungă la o lungime în spatele gazdelor, dar Roxana Szollosi a ratat în minutul 18 o aruncare de la şapte metri, prima din cele trei.

Brăila nu a iertat nimic, iar până la pauză s-a desprins la şapte goluri. Zălăuanca Alina Vătu, fostă Czeczi, a fost principala marcatoare a brăilencelor, marcând de şase ori în poarta fostei sale echipe.

Gheorghe Tadici a trimis în teren şi o parte dintre jucătoarele tinere, dar acestea nu au reuşit să ţină pasul cu adversarele de duminică.

Partea secundă a fost mai echilibrată, dar Brăila a mai redus din turaţie, având deja avans de şapte goluri la pauză. Rerpiza secundă s-a încheiat cu 12 – 11 pentru zălăuance, o diferenţa prea mică pentru un rezultat favorabil la general.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Valentina Panici, cu opt reuşite, iar pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele: Alexandra Severin (5), Roxana Szollosi (3), Andrada Mihalcea (2), Diana Nichitean (1), Cristiana Nica (1) şi Raluca Irimia (1).

După 16 etape, Echipa zălăuană ocupă locul şapte, cu 20 de puncte acumulate, urmând ca în etapa viitoare să primească vizita liderului HCM Râmnicu Vâlcea.

Marţi, 12 februarie, HC Zalău va evolua în 16-imile Cupei României, urmând să întâlnească în deplasare, începând cu ora 11, Ştiinţa Bacău.

sursa foto: Sorin Pană

Leave a Comment