UPDATE: HC Zalău a rezistat doar o repriză la malul mării

“U” Neptun Constanţa – HC Zalău 21 – 16 (11 – 10)

Cu toate că avea gânduri mari înaintea partidei de la malul mării, formaţia pregătită de Gheorghe Tadici a pierdut la o diferenţă de cinci goluri, 16 – 21 meciul cu Universitatea Neptun Constanţa, partidă contând din cadrul etapei a XV-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.
Prima repriză a fost disputată, gazdele intrând la vestiare cu avans de un singur gol, după ce în debutul partidei, Constanţa a condus cu 5 – 0. Deşi venea după aproape o săptămână de spitalizare, Loredana Pera a avut cea mai bună evoluţie în partida de la malul mării, marcând nouă din cele 16 goluri ale formaţiei zălăuane.
Zalăul a egalat pentru prima dată abia spre finalul partidei, la scorul de 9 – 9, moment în care antrenorul Ion Crăciun a solicitat timp de odihnă. Gazdele au intrat cu avans minim la vestiare, 11 – 10, iar în partea secundă s-au desprins din nou la patru, iar pe final chiar la cinci goluri.
Jocul formaţiei zălăuane pe faza de atac nu a mai funcţionat atât de bine, iar portarul Neptunului, Petrescu, în mare formă, a avut o serie de intervenţii salvatoare.
Deşi nu era considerat un derby, având în vedere că Universitatea Neptun ocupă locul zece în clasamentul Ligii Naţionale, numărul spectatorilor prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor din Constanţa a fost mare, iar în unele momente, publicul a pus presiune foarte mare pe jucătoarele zălăuane, dar şi pe antrenorul Gheorghe Tadici, având un comportament trivial.
Dezamăgit de atmosfera creată în Sala Sporturilor din Constanţa, dar şi de prestaţia arbitrilor, managerul Gheorghe Tadici nu a dorit să facă multe comentarii. „Având în vedere modul în care s-a organizat acest meci, puteam să jucăm zece zile şi tot nu reuşeam să câştigăm”, a precizat tehnicianul Zalăului.
Încrezător înaintea partidei, preşedintele HC Zalău, Tiberiu Marc, a afirmat că, după acest zezultat, lucrurile încep să se complice pentru formaţia zălăuană, iar îndeplinirea obiectivului nu mai este atât de sigură. „Având în vedere poziţia din clasament a adversarelor, am considerat că putem obţine nouă puncte din partidele cu Neptun Constanţa, cu HCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Ploieşti. Din păcate, primul din cele trei meciuri nu am reuşit să-l câştigăm. Cauzele nu aş vrea să le comentez, dar este clar că există o problemă în jocul echipei, în primul rând prin faptul că avem puţine jucătoare care reuşesc să marcheze într-un meci. Dacă, în alte partide, am avut mai multe jucătoare care au marcat un număr destul mare de goluri, în meciul de la Constanţa, doar Pera, care venea după o perioadă de spitalizare, a reuşit să o facă. Ne îndepărtăm de echipele clasate pe primele locuri şi începem să ne întrebăm dacă vom reuşit să ne îndeplinim obiectivul, având în vedere că CSM Bucureşti se află la o distanţă mică de puncte faţă de noi. Sigur că, mai sunt meciuri de jucat până la finalul sezonului regulat, dar avem partide dificile, chiar şi pe teren propriu. De acum înainte, fiecare punct este foarte important pentru noi. Am înţeles că, la fel ca în ultimele meciuri, evoluţia portarilor nu a fost prea bună nici în partida de la Constanţa, iar în aceste condiţii e greu să emiţi pretenţii, mai ales când începi jocul cu un handicap de cinci goluri. Sper ca fetele să-şi revină şi să obţinem cele trei puncte în meciul de sâmbătă. Ar fi bine să avem un număr mai mare de handbaliste care să joace aşa cum ne dorim într-o partidă. Când ai o singură handbalistă care joacă bine într-un meci, adversarele o anihilează repede”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
Universitatea Neptun Constanţa: Petrescu, Dumanska – Tiron (7 goluri), Sheiko (6), Enescu (4), Toma (2), Ionescu (1), Mărginean (1). Antrenor: Ion Crăciun
HC Zalău: Adina Mureşan, Andreea Mureşan – Pera (9), Bădiţă (2), Ciuciulete (2), Trif (1), Bardac (1), Constantinescu (1).

Leave a Comment