HC Zalău a făcut legea şi în acest sezon pe terenul Clujului

După două eşecuri consecutive în faţa echipelor Rapid Bucureşti şi HC Dunărea Brăila, HC Zalău s-a impus luni după-amiaza la o diferenţă destul de mare de scor pe terenul echipei Universitatea Alexandrion Cluj. Formaţia lui Tadici a condus cu 21 – 9 la pauză, iar la final a câştigat cu 35 – 27, victorie în urma căreia, HC Zalău a urcat pe locul şapte în Liga Naţională cu două etape înainte de finalul sezonului.
Chiar dacă managerul Gheorghe Tadici nu a putut conta foarte mult nici în acest meci pe Claudia Constantinescu, cea mai bună marcatoare a Zalăului, formaţia de la poalele Meseşului a controlat ostilităţile în teren încă din primele minute. Clujul a avut o uşoară revenire, apropiindu-se la 5 – 7 de la 7 – 3 pentru zălăuance. Al doilea sfert al primei reprize a fost dominat, însă, mult mai clar de echipa lui Tadici. HC Zalău a primit doar două goluri, marcând, în schimb, de 12 ori, ceea ce a făcut ca tabela să arate la pauză un nesperat 21 – 9 în favoarea Zalăului.
Formaţia de la pialele Meseşului s-a desprins la 15 goluri după revenirea de la vestiare, 26 – 11, iar „ecuaţia” victoriei era deja rezolvată. În final, zălăuancele au ridicat puţin piciorul de pe acceleraţie, iar clujencele s-au apropiat la opt goluri până la final.
Pentru HC Zalău este a doua victorie consecutivă pe terenul Clujului, după ce Constantinescu şi compania s-au impus cu 40 – 29 în sezonul trecut.
„O victorie mai clară decât ne aşteptam. La noi mai există o mică miză în clasament, în timp ce Clujul nu mai poate urca de pe locul zece. Fetele au practicat un joc foarte bun astăzi (luni, n.r.), fiindcă au vrut să şteargă din imaginea pe care au lăsat-o în ultimele două jocuri. Urmează acum un meci la Vâlcea şi o partidă pe teren propriu, foarte grea, cu echipa din Braşov. S-au făcut şi greşeli, dar, per ansamblu, sunt mulţumit de evoluţia lor. În acest meci ne-a ajutat şi evoluţia portarilor, iar atunci când se întâmplă acest lucru, poţi să emiţi pretenţii la victorie”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
„U” Alexandrion Cluj: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache, Alexandra Prodan – Florina Chintoan (8), Cristina Laslo (5), Irina Ivan (5), Alexandra Dindiligan (4), Laura Popa (3), Andreea Tetean (2), Vălean Abigail, Sonia Vasiliu, Alexandra Prodan, Corina Biriş, Raluca Petru, Cristina Boian şi Alexandra Severin. Antrenor: Carmen Amariei
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan, Diana Diaconu – Andrada Trif (9), Teodora Bloj (8), Sabine Klimek (7), Roxana Rob (6), Diana Puiu (3), Andrada Pop (1), Valentina Bardac (1), Ştefania Lazăr, Anca Onicaş, Claudia Constantinescu, Florina Ţurcaş şi Larisa Tămaş.

Leave a Comment