Handbalistele zălăuane, învinse pe teren propriu de vâlcence după o pauză de patru ani

HC Zalău – Oltchim Râmnicu Vâlcea erau cândva derby-urile Ligii Naţionale de handbal feminin, dueluri din care astăzi par să mai fi rămas doar orgoliile dintre cele două galerii. HCM Râmnicu Vâlcea este denumirea actuală a formaţiei din Zăvoi, echipă ce speră să obţină la finalul sezonului titlul de campioană naţională, chiar dacă principala contracandidată, CSM Bucureşti, are unul dintre cele mai mari bugete din Europa.
Sala Sporturilor din Zalău a fost arhiplină duminică seara, sălăjenii venind în număr mare să vadă liderul la zi al Ligii Naţionale. Vâlcencele au venit cu gânduri mari la poalele Meseşului, susţinute şi de un grup de suporteri, vrând să obţină a XVI-a victorie a sezonului din tot atâtea meciuri disputate, mai ales că gruparea din Zăvoi nu mai câştigase la Zalău din toamna anului 2015, când s-a impus cu 26 – 23.
Cu o echipă în componenţa căreia se află multe jucătoare străine de valoare, HCM-ul nu a avut mari emoţii în faţa formaţiei conduse de Gheorghe Tadici care a cedat în final cu 24 – 29, după ce la pauză scorul era 12 – 15.
Dana Abed Kader a înscris cele mai multe goluri pentru Zalău, şase, iar de la oaspete s-a remarcat Iryna Glibko, cu zece reuşite.
Zalăul a beneficiat de şase aruncări de la şapte metri, patru fiind transformate, în timp ce oaspetele au avut şapte aruncări, transformând şase.
„Am avut în faţă un adversar greu, dar în momentul în care ţi se ia orice avantaj este greu să te baţi cu o asemena echipă. HCM Râmnicu Vâlcea este greu de bătut, este foarte bine organizată sub toate aspectele. Nu pot decât să îmi felicit fetele că s-au bătut cu aceste nouă jucătoare străine timp de 60 de minute. Sigur că au fost şi greşeli tehnice, în special la runcările de la şapte metri ratate, se greşeşte, însă mie mi s-a părut că am fost dezavantajaţi. Cunosc această manieră de arbitraj, de a te băga imediat în prepasiv şi ştiu şi mai multe, dar nu pot să le spun, pentru că dacă spui lucrurilor pe nume eşti chemat imediat la Comisia de Disciplină şi plăteşti. Trei, patru oameni au făcut spectacol în această seară, echipele au făcut ce au putut şi ele…”, a declarat Gheorghe Tadici.
„Este o victorie importantă pentru noi, mai ales că urmează duelul cu CSM Bucureşti, cel care va decide probabil şi campioana României. Am venit la Zalău cu gândul de a face un meci cât mai bun, mai ales că aici se câştigă foarte greu. HC Zalău este o echipă care se mobilizează foarte bine, o echipă arţăgoasă, care luptă pentru orice minge, cu jucătoare care dau totul, iar în aceste condiţii trebuie să fi foarte motivat. Am avut o primă repriză bună, dar pe final nu am reuşit să menţinem avantajul care l-am avut, iar Zalăul a venit la trei goluri. Însă, în repriza a doua, treptat am reuşit să ne asigurăm un avantaj liniştitor şi până în final cred că am obţinut o victorie meritată pe terenul uneia dintre cele mai bune echipe din România în meciurile de pe teren propriu. Felicit echipa din Zalăul şi pe domnul Tadici pentru ce face aici. Chiar dacă a pierdut-o pe Contantinescu, echipa se luptă şi arată bine. Indiferent ce lot a avut la dispoziţie, profesorul Tadici nu a lăsat garda jos, din contră, s-a luptat la fiecare meci aşa cum a făcut-o şi cu noi”, a precizat tehnicianul vâlcencelor, Florentin Pera.

4 Thoughts to “Handbalistele zălăuane, învinse pe teren propriu de vâlcence după o pauză de patru ani”

  1. Anonim

    Amu le ia Tadici capra pe toate.

  2. Anonim

    Le ia demult,dar se sparge buba si se duce si marele Tadici,nesimtitu !

  3. 00

    00nu pe toate, doar pe unele!

  4. Anonim

    Le vreti voi bolnavilor ? Chiar daca ar vrea Nu mai are cum si cu ce . Dar voi …

Leave a Comment