Handbalistele de la Centrul Naţional de Excelenţă, prea scumpe pentru HC Zalău

Ca la fiecare final de sezon în Liga Naţională, cluburile din România încep o licitaţie a jucătoarelor de la Centrul Naţional de Excelenţă din Râmnicu Vâlcea, licitaţie la care şi clubul zălăuan a participat în anii anteriori. Managerul Gheorghe Tadici nu mai pare, însă, interesat de jucătoarele provenite din acest centru, mai ales că grila de transfer nu poate fi plătită din bani publici.

Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea dă aproape în fiecare vară jucătoare spre echipele din Liga Naţională, în urma unei licitaţii organizate. La această licitaţie a participat în anii trecuţi şi managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, care a şi transferat la formaţia de sub Meseş o serie de jucătoare de la Centrul din Râmnicu Vâlcea. Majoritatea dintre jucătoarele scoase la licitaţie de Federaţia Română de Handbal sunt componente ale loturilor naţionale de junioare şi tineret, dornice de afirmare şi de obţinerea unor performanţe notabile în sportul cu mingea mică.
Gheorghe Tadici nu mai pare, însă, interesat de această licitaţie, mai ales că noile modificări legislative ce vizează sportul de performanţă nu dă voie cluburilor să achiziţioneze aceste jucătoare din bani publici.
„Sumele cerute cluburilor pentru jucătoarele de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea sunt efectiv absurde. Este adevărat că sunt nişte jucătoare cu calităţi, dar sunt handbaliste în care mai trebuie să investeşti doi, trei ani în ele, chiar dacă sunt componente ale loturilor naţionale de junioare sau tineret. Grila pentru o jucătoare ajunge până la 18.000 de euro, iar cluburile nu pot să plătească aceste sume din banii care provin de la autorităţile publice. Nu ştiu dacă este benefic să dai acel 10 la sută din bugetul clubului, care provine din mediul privat, pentru două, trei jucătoare care, peste patru ani, după ce le formezi, pot pleca gratis”, a precizat managerul Gheorghe Tadici.
Tehnicianul zălăuan intenţionează să schimbe strategia clubului ăn această vară, luând deja legătura cu câteva jucătoare din Liga Naţională pe care intenţionează să le transfere în această vară la clubul de sub Meseş.

Leave a Comment