Handbal Club Zalău ar putea avea o altă denumire din sezonul viitor

„Voi face o solicitare şi îi voi explica primarului Ionel Ciunt care sunt motivele pentru care solicit schimbarea denumirii”, a declarat Gheorghe Tadici.

Echipa de handbal feminin a Zalăului ar putea avea o altă denumire începând din această vară, a cincea din istoria clubului. Decizia de a modifica denumirea echipei îi aparţine chiar managerului Gheorghe Tadici, deranjat fiind de faptul că Primăria Zalău nu a susţinut echipa în ultimii opt ani.
„I-am propus domnului Marc să schimbăm denumirea echipei, deoarece de aproape zece ani suntem susţinuţi doar de Consiliul Judeţean Sălaj. De opt ani, Primăria nu ne-a oferit nimic, din contră, plătim toate taxele, chiar şi chiria pentru sală. Nu mi se pare normal acest lucru, este opinia mea, dar în alte părţi, sunt echipe susţinute atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Primărie. Voi face o solicitare în acest sens şi primarului Ionel Ciunt şi îi voi explica motivele pentru care solicit schimbarea denumirii clubului”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei cu HCM Slobozia, ultima din turul Ligii Naţionale.
Istoria handbalului feminin la poalele Meseşului a început în 1978, Gheorghe Tadici, Ioan Bal Crişan, Simion Taloş şi Dumitru Bârjac înfiinţând echipa de handbal feminin, Didactica Zalău. Un an mai târziu, echipa a promovat în Divizia B, iar în ’80, clubul şi-a schimbat denumirea în Textila Zalău. Silcotex Zalău a fost următoarea denumire dată clubului, în anul 1992, iar în sezonul 1993 – 1994, echipa a devenit în premieră vicecampioană naţională, după ce obţinuse două medalii de bronz. Au urmat 11 ani în care echipa de handbal a activat sub denumirea de Silcotub Zalău, obţinând cele mai bune rezultate din istoria clubului, printre acestea fiind calificarea în premieră în grupele Ligii Campionilor, trei titluri de campioană naţională şi câştigarea City Cup în 1996.
După obţinerea celui de-al treilea titlu din istorie, în 2005, clubul îşi schimbă denumirea în HC Zalău, câştigând medalia de argint la finalul sezonului 2005 – 2006.

5 Thoughts to “Handbal Club Zalău ar putea avea o altă denumire din sezonul viitor”

 1. Anonim

  hc securistu tibi marc

 2. Susținător sport

  Ultima finanțare de la Consiliul Local respectiv Primăria Zalau a alocat ultima finanțare pentru HC Zalau in anul 2015.
  Datorită modificării legislației, nici Primăria nu a mai alocat fonduri pentru handbal, nici Consiliul județean nu a mai alocat fonduri pentru volei din 2015.
  Nu este pusă corect problema.

 3. Anonim

  Ia mai incercati sa atrageti si fonduri private,nu numai bani publici!

 4. Zalauan

  Tadici vrei să iei toți banii orașului? Mai lasă și la alte sporturi.

 5. Anonim

  E normal sa plateasca tot felul de impozite la primarie, pe care alti in aceeasi situatie nu le platesc ? Nu mai ia bani de la primarie de 6-7 ani chiar de loc . Dar performante pentru ZALAU face . Se vorbeste in toata Europa de Zalaul handbalistic . Incercati cand iesiti afara si intalniti oameni de sport si mai ales cluburi de handbal de peste tot ! Clevetitorii habarnisti !

Leave a Comment