Hadbal Club Zalău o acţionează în instanţă pe jucătoarea Melinda Geiger

“Totul este o înscenare”, avea să declare managerul Gheorghe Tadici în urmă cu câteva zile despre “scandalul de rasism” care a apărut brusc şi dintr-o dată la finalul jocului dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare, desfăşurat în data de 16 februarie şi încheiat cu scorul de 26 – 36.
Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal a judecat cazul la începutul săptămânii trecute şi, chiar dacă oficialii partidei nu au sesizat mesaje sau scandări rasiste în timpul acelei partide, s-a decis amendarea clubului HC Zalău cu suma de 2.000 de lei şi disputarea ultimelor trei jocuri de pe teren propriu fără spectatori.
Imediat după aflarea veştii, Gheorghe Tadici a făcut recurs la Comisia de Apel şi a precizat că va merge până în instanţă.
Cazul a fost judecat luni la Comisia de Apel, iar pedeapsa primită de clubul de handbal din Zalău a fost anulată, dându-se doar un avertisment.
“Mă interesează de această echipă şi de oamenii care ne susţin la fiecare meci, de aceea am ţinut să fac recurs la Comisia de Apel. A fost anulată amenda de 2.000 de lei, dar şi pedeapsa în ceea ce priveşte disputarea ultimelor trei jocuri fără spectatori. Am avut noroc şi cu un domn colonel de la Jandarmerie, care a binevoit să explice că rasismul înseamnă altceva faţă ceea ce au susţinut cei de la Baia Mare că s-a întâmplat la Zalău. Rasism înseamnă când cineva se manifestă în mod organizat”, ne-a declarat Tadici, care intenţionează să acţioneze în instanţă atât clubul de handbal din Baia Mare, cât şi pe jucătoarea Melinda Geiger.
„Sincer, pentru mine nu este o mare realizare anularea acestei sancţiunii, este o chestie de normalitate. Anormal a fost modul în care s-a înscenat totul de cătrei cei de la HCM Baia Mare, mai ales că, după meci nu au avut nimic de obiectat. A fost o chestiune de frustrare a unei jucătoare, pentru faptul că nu a fost convocată la lotul naţional mai bine de doi ani. Oricum, daunele morale, de imagine şi materiale nu pot fi trecute cu vederea. Consiliul Director al clubului şi cei care ne simţim lezaţi de acele comentarii, suntem obligaţi să avem un respect faţă de această comunitate, indiferent că este vorba de municipiul Zalău sau de judeţul Sălaj. Ca atare, vom angaja un avocat şi vom acţiona în instanţă clubul HCM Baia Mare, dar şi pe cei doi care au semnat acea adresă trimisă Federaţiei, adică pe directorul executiv, Bala şi pe directorul sportiv, Coteţ. La fel vom proceda şi în cazul jucătoarei Melinda Geiger”, a mai precizat Tadici.
Având în vedere anularea sancţiunii dictate de Comisia de Disciplină, iubitorii handbalului din judeţ vor putea să-şi încurajeze favoritele la ultimele trei jocuri de pe teren propriu din acest sezon, primul fiind programat chiar la finalul săptămânii, cu HC Alba Sebeş. Partida va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11:30, în Sala Sporturilor.

Hotărârea Comisiei de Apel

„În legatură cu apelul formulat de către HC Zalău împotriva Hotărârii Comisiei de Disciplină din data de 15.02.2016, prin care clubul a fost sancţionat cu o penalitate de 2.000 lei şi organizarea unui număr de 3 jocuri oficiale pe teren propriu fără spectatori, începând cu data de 16.02.2016, ca urmare a incidentelor survenite în timpul partidei disputate la data de 09.02.2016 în Sala Sporturilor din municipiul Zalău, Comisia de Apel hotărăşte:
– admite apelul formulat şi desfiinţează hotărârea Comisiei Centrale de Disciplină; din analiza actelor puse la dispozitie de către cele două cluburi, înregistrării video avute la dispozitie, nu rezultă cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazdă care să poată fi calificată cu tentă rasistă la adresa celor două sportive, Pineau Allison Marie şi Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila.
Se impune a se observa, în sprijinul soluţiei date, că atât din poziţia oficialilor neutri la joc, cât şi a reprezentanţilor echipei oaspete – pe parcursul întregului meci, cât şi după acesta – nu au fost reclamaţii asupra acestui gen de comportament al suporterilor.
De asemenea, nici din Raportul Jandarmeriei Române nu se confirmă asemenea incidente.
Nu în ultimul rând, se impune constatarea că acest caz a fost pus în discuţie ca urmare a unei postări pe o reţea de socializare a unei jucătoare a formaţiei din Baia Mare, oaspete în meciul disputat, ceea ce creează o perspectivă subiectivă a faptelor reclamate.
Având în vedere cele hotarâte, Comisia de Apel înlătură ambele sancţiuni aplicate clubului HC Zalău.
Hotarârea adoptată a fost luată cu abţinerea preşedintelui Comisiei de Apel a FRH”, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal.

2 Thoughts to “Hadbal Club Zalău o acţionează în instanţă pe jucătoarea Melinda Geiger”

  1. Anonim

    Mă dezgustă să citesc că un antrenor cu ceva rezultate de-a lungul timpului face amenințări grosolane. Și ar fi mai bine pentru dumnealui să rămînă la handbal, în loc să se lanseze în explicații terminologice puerile cu privire la rasism, deosebind împlicit între rasism organizat și rasism neorganizat, care, vezi Doamne, n-ar fi rasism. Se face de rușine, întrucît nu toată țara și toți cititorii sunt suporteri pătimași ai echipei sale. Să citească și comentariile de ieri din Prosport privitor la acest caz.

  2. RheaL

    Lasa ba, ca citesti tu si pentru noi comentariile din prosporcirc. Noi, restul, mergem la meciuri si chiar nu suntem rasisti. Si desi ne e greu sa digeram tembeli „online” ca tine, te lasam in universal tau paralel cu sportul si viata, in general. Bine-ar fi sa nu puiti, desi is cam pesimist in privinta asta. Ai retinut, pessimist, nu rasist. Hai pa.

Leave a Comment