Gina Gogean vine la Zalău să caute talente în gimnastică

Sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău va fi în sărbătoare marţi, începând cu ora 16. Multipla campioană mondială şi europeană la gimnastică, dar şi vicecampioană olimpică, Gina Gogean, vine la Zalău pentru a căuta talente în sportul care a consacrat-o. La sala de sport sunt aşteptate fete născute între anii 2006 şi 2009 înscrise la grădiniţă sau în clasa pregătitoare.

Acţiunea de la Zalău face parte din proiectul derulat de Federaţia Română de Gimnastică cu sprijinul Petrom, intitulat „Relansarea gimnasticii româneşti”, ce predeve un program naţional de selecţie la nivelul copiilor şi finanţiarea pregătirii lotului olimpic.
„Preselecţia va fi făcută de multipla campioană la gimnastică Gina Groza-Gogean, alături de Sorin Tolteanu. Este vorba doar de câteva teste foarte simple, vizând calităţile motrice native ale copiilor. Vor fi avute în vedere aspectul fizic – greutate, înălţime şi teste simple de mobilitate şi coordonare”, a declarat Liliana Cosma, antrenoarea lotului naţional de gimnastică artistică junioare.
Aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani vor fi triaţi din toată ţara, cei selecaţi urmând să se pregătească în centrele din Bucureşti, Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.
„Petromul va susţine toată pregătirea fetiţelor. Revenim la bursele oferite de stat în anii 1970-1980, doar că acum sprijinul este privat. Fetiţele selectate vor beneficia la Deva de toate condiţiile de pregătire, cazare, masă, şcoală asistenţă medicală şi psihologică gratuite, fără niciun cost din partea părinţilor, pentru a putea ajuta aceşti copii să se acomodeze şi să se poată pregăti cât mai bine. Este adevărat că este foarte greu să-şi dai copilul de acasă la această vârstă, dar noi aşa am învăţat, să facem tot posibilul în permanenţă, să nu regretăm mai târziu. Ne dorim cu toţii şi facem tot ceea ce ţine de noi să demonstrăm că încă se poate în acest sport şi că gimnastica nu moare, merge înainte”, a mai spus Liliana Cosma.
Prin această selecţie se urmăreşte asigurarea unor generaţii valoroase de gimnaste pentru ciclurile olimpice 2016-2020 şi 2020-2024, urmând ca la selecţia finală să fie prezenţi şi antrenorii lotului naţional de gimnastică feminină, Octavian Belu şi Mariana Bitang.

One Thought to “Gina Gogean vine la Zalău să caute talente în gimnastică”

  1. […] Via: Gina Gogean vine la Zalău să caute talente în gimnastică […]

Leave a Comment