Gheorghe Tadici: „Victoria Braşovului este meritată”

ASC Corona Braşov – HC Zalău 32 – 28 (15 – 16)

ASC Corona Braşov: Sântămărean, Dedu, Olariu – Burghel, Ţăcălie (9), Hotea (7), Şorodoc (1), Apetrei, Druţu (9), Balint, Tudor (1), Chiper, Pricopi, Brânzan (2). Antrenori: Mariana Târcă (principal), Dumitru Berbece (secund)
HC Zalău: Ghilă Roman, M. Mureşan, A. Mureşan – Varga (8), Beşe (4), Trif (3), Pop (3), Rob (2), Czeczi, Ţurcaş, Ciobanu (2), Szucs (2), Pintea (1), Pera (1), Bădiţă (1), Şomoi (1). Antrenor: Gheorghe Tadici.

HC Zalău rămâne cu zero puncte după trei etape, având în vedere că victoria în faţa lotului naţional de tineret nu mai contează, din moment ce „tricolorele” mici, pregătite de Popa Sevişteanu, au fost retrase din campionat. Exceptând meciul cu lotul naţional de tineret al României, echipa zălăuană a avut un început foarte tare de campionat, întâlnind pe teren propriu campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea şi în deplasare AS Corona Braşov, formaţie ce îşi doreşte să ocupe la final un loc de cupă europeană.
După eşecul de săptămâna trecută, 20 – 22 în faţa Oltchimului, HC Zalău a pierdut luni după-amiaza cu scorul de 32 – 28 partida cu ASC Corona Braşov.
Deşi a reuşit să deschidă scorul, HC Zalău a fost egalată rapid, apoi condusă chiar la patru goluri, în minutul şase, când tabela a arătat 6 – 2. Handbalistele zălăuane şi-au revenit odată cu trecerea timpului, s-au apropiat tot mai mult de adversare, iar în minutul 22 au restabilit egalitatea la 13. Finalul a fost unul şi mai bun pentru zălăuance, care au preluat conducerea, intrând cu avantaj minim la vestiare, 16 – 15.
După opt minute de la reluare, gazdele au preluat conducerea, 19 – 18, Zalăul reuşind să mai egaleze o singură dată până la final, 24 – 24 în minutul 46.
„A fost un joc de angajament, aşa cum trebuie să fie orice joc de campionat. A câştigat echipa care şi-a dorit mai mult, care a avut prospeţime în finalul jocului, echipa mai decisă în faza de apărare. Pe mine m-au deranjat câteva faulturi, care puteau avea urmări grave şi care n-au fost sancţionate de arbitri. Oricum, victoria Braşovului este meritată. Mai avem o etapă, după care facem loc pregătirii loturilor naţionale. Va veni Trofeul Carpaţi, competiţie de verificare, înaintea campionatului european. Am făcut un schimb masiv de jucătoare la lotul naţional, pentru că echipa care a fost a parcurs două cicluri olimpice”, a declarat la finalul jocului managerul Gheorghe Tadici.
De cealaltă parte, antrenoarea Mariana Târcă a precizat că jucătoarele sale au avut o evoluţie remarcabilă în repriza secundă, ceea ce a dus la victoria din final. „A fost un meci extrem de dificil, pentru că Zalăul este o echipă valoroasă, disciplinată şi foarte muncitoare, Dar, cred că şi fetele noastre au aceleaşi caracteristici şi mă bucur pentru ele şi mai ales pentru tăria de caracter pe care au avut-o în momentul în care au fost conduse. După pauză, fetele s-au comportat remarcabil, lucru care ne-a adus o victorie muncită, fără prea mari emoţii. A fost şi o victorie la sacrificiu, pentru că două admirabile jucătoare s-au accidentat, însă sperăm să nu fie ceva grav. Avem acum o lună de linişte, în care va trebui să ne pregătim cu atenţie, în aşteptarea Oltchimului”.
Pentru HC Zalău urmează duminică partida de pe teren propriu cu SCM Ploieşti, după care, Liga Naţională de handbal feminin va fi întreruptă până în data 14 octombrie, pentru acţiunea lotului naţional de senioare.

One Thought to “Gheorghe Tadici: „Victoria Braşovului este meritată””

  1. tadjikistan

    tarca – tadici=1-0, deocamdata

Leave a Comment