Gheorghe Tadici sare la gâtul preşedintelui Federaţiei Române de Handbal

Scandal uriaş în handbalul românesc înainte cu câteva zile de unul dintre cele mai importante meciuri din ultimii ani din handbalul masculin. Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a întrunit marţi, 25 februarie, pentru a stabilii anumite detalii privind transferurile jucătorilor pentru sezon viitor atât la feminin, cât şi la masculin. Cel mai discutat subiect a fost legat de jucătorii extracomunitari, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, fiind de acord ca nicio formaţie din prima ligă să nu poată avea în lot mai mult de trei jucători extracomunitari. Decizia afectează clubul Dinamo, care are în lot opt astfel de jucători, exact înaintea returului cu Sporting Lisabona, din cadrul play-off-ului optimilor de finală ale Ligii Campionilor, în tur dinamoviştii câştigând cu 26 – 25.

Prezent la Consiliul de Administraţie, Gheorghe Tadici sare în apărarea „câinilor”, afirmând că este un act de discriminare.

„A fost făcut totul pentru a deruta fix clubul Dinamo. Fiecare jucător se gândește acum mai mult la viața lui decât la meci. După un rezultat de excepție, cum nu cred că vom mai avea în următorii 10 ani, chiar cei care sunt acolo ca să sprijine cluburile noastre, le blochează. Este revoltător. Dinamo a fost pur și simplu maltratată din punct de vedere psihic. Suntem toți oameni și avem aceleași drepturi. De ce un italian ar fi mai important decât un extracomunitar?! Ce s-a întâmplat este de domeniul Consiliului de Combatere a Discriminării. În plus, nu e normal ca fetele să aibă un regulament, iar băieții altul în cadrul aceleași federații. Sunt revoltat pentru cum a fost Dinamo tamponată de cei care trebuiau să o sprijine”, a spus Tadici la Radio Sport 1.

Fost preşedinte al FRH, Daniel Georgescu, cel care a pus bazele actualei echipe Dinamo, a afirmat pentru sursa citată că este un act criminal.

„Sunt jucători pe care i-am văzut plângând după această decizie. La propriu, plângeau la antrenament. E greu să-i mobilizezi. Vom merge în fața Ministrului și la CNCD. Decizia poate fi revocată de MTS. Este un act criminal. Nu e prima oară când vor să ucidă Dinamo. Când aveam 4 extra comunitari au vrut să limiteze la 2, acum au revenit. O fac odios”, a spus Georgescu.

În replică, Dedu susţine că regulamentele sunt făcute pentru a urmări un interes naţional, iar decizia privind jucătorii extracomunitari „nu are nicio treabă cu clubul Dinamo”.

Alte articole

2 Thoughts to “Gheorghe Tadici sare la gâtul preşedintelui Federaţiei Române de Handbal”

  1. Anonim

    Sala sporturilor ca nume = ghe tadici iar în curând bld Mihai Viteazul ca nume va fi Marcus Ciuntus Balajelus Acropoleus.

  2. Anonim

    AR FI NORMAL ! CARE E DUREREA TA ANONIMUS IN ….VIATA ???

Leave a Comment