Gheorghe Tadici rămâne la echipa naţională până în vară

„România trebuie calificată la Campionatul European din acest an”, spune selecţionerul

Modificările ce au avut loc la nivelul conducerii Federaţiei Române de Handbal anunţau schimbări şi în conducerea tehnică a echipei naţionale de senioare, iar apropiaţi ai noului preşedinte, Alexandru Dedu, au dezvăluit că acesta ar fi început deja negocierile cu Jakob Vesteergard, danezul care a antrenat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Deranjat de speculaţiile făcute imediat după alegerea noului preşedinte, selecţionerul Tadici părea foarte hotărât să renunţe la echipa naţională, chiar dacă nu a anunţat public acest lucru.
O primă discuţie între tehnicianul zălăuan şi conducătorii handbalului românesc a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, înaintea partidei pe care Zalăul a susţinut-o la Ploieşti, iar joia trecută, lucrurile au fost clarificate la şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH.
Gheorghe Tadici ne-a dezvăluit, în exclusivitate, că va rămâne la echipa naţională, dar numai până la vară. „Am convenit împreună cu persoanele din conducerea Federaţiei că echipa naţională trebuie calificată la Campionatul European din acest an şi voi rămâne până după jocurile de calificare. Din vară, voi rămâne doar la echipa de club, ceea ce trebuia, probabil, să fac după Campionatul Mondial de anul trecut”, a precizat selecţionerul României.
Naţionala României va susţine în luna iunie „dubla” cu Belarus din cadrul preliminariilor Campionatului European din Ungaria şi Croaţia. Din Grupa a VI-a mai face parte Norvegia, care se situează pe prima poziţie. „Dubla” dintre Norvegia şi Belarus este programată luna viitoare.
Gheorghe Tadici a preluat în 2012 pentru a treia oară echipa naţională, semnând cu Federaţia Română de Handbal un contract valabil pe o perioadă de patru ani, principalul obiectiv fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. Cu Gheorghe Tadici pe bancă, naţionala de handbal a României a obţinut două calificări la Jocurile Olimpice, în 2000 şi în 2008. Cel mai bun rezultat rămâne locul doi obţinut în 2005, la Campionatul Mondial din Rusia.

 

One Thought to “Gheorghe Tadici rămâne la echipa naţională până în vară”

  1. Eu

    O decizie inteleapta!E bine pt handbalul salajan daca ramane numai la Zalau.Din toate p.dv. Si pentru sanatatea lui. Nu are cu cine sa faca echipa tare la nationala…

Leave a Comment