Gheorghe Tadici, primele concluzii după Mondiale: „Fetele au căzut fizic în meciul cu Polonia”

„Nu facem un capăt de ţară după aceste Mondiale, fiindcă locul doi în grupă a fost mai mult decât satisfăcător”, consideră selecţionerul României

Prezent pentru a cincea oară cu echipa naţională a României la un Campionat Mondial de handbal feminin, selecţionerul Gheorghe Tadici consideră că nu este o tragedie faptul că „tricolorele” au pierdut în faţa Poloniei, mai ales că obiectivul trasat de Federaţia Română de Handbal a fost calificarea în optimile de finală. „Sunt multe de spus despre acest Campionat Mondial. Noi am mers cu zece jucătoare noi faţă de cele care au evoluat la Campionatul European de anul trecut. Am avut noroc, dar şi ghinion, în special în meciul cu Germania, când am ratat 6 aruncări de la 7 metri. Ghinion am avut şi în meciul cu Polonia. Ştiam că este o echipă care se pregăteşte de mult timp. Am urmărit meciurile polonezelor din faza grupelor, unde au avut evoluţii bune. S-a văzut şi în meciul împotriva noastră că au un ritm foarte bun de joc până în minutul 60. Şi ele au trei jucătoare care evoluează în campionate externe, dar au făcut pregătire timp de o lună înainte de acest campionat. Pe finalul meciului cu Polonia, fetele au căzut fizic. Jucătoarele nu au o pregătire fizică foarte bună în momentul în care vin la naţională. Sunt pregătite pentru un joc, maxim două pe săptămână, iar după cinci jocuri, au căzut fizic pe finalul meciului cu Polonia. În momentul în care nu mai rezişti fizic, de cele mai multe ori se întâmplă să cazi şi psihic. S-au făcut o serie de greşeli, am luat goluri de la mare distanţă şi de pe extremă, chiar şi când eram în superioritate numerică, iar aceste lucruri te costă la un Campionat Mondial. La echipa naţională nu poţi să vii pentru a-ţi rezolva pregătirea fizică”, a declarat Gheorghe Tadici.
În faza grupelor, România a avut o evoluţie bună, uneori chiar foarte bună, fetele demonstrând că au potenţial. „Meciurile etalon au fost meciurile cu Ungaria şi Germania, cu care am jucat de la egal la egal. Se conturează o echipă pentru următoarele două cicluri olimpice, dar selecţia continuă. Exceptând meciul cu Polonia, sunt mulţumit de evoluţia pe care a avut-o echipa. Avem multe jucătoare tinere care, sunt convins că anul viitor vor avea o altfel de atitudine”, a mai afirmat selecţionerul.
Tadici se gândeşte să schimbe strategia de pregătire a echipei naţionale, despre care a discutat deja cu preşedintele FRH, Cristian Gaţu. „Au fost jucătoare care au confirmat, dar şi handbaliste care nu au avut evoluţia e care ne-am fi dorit-o. Pentru cele care nu au confirmat, va trebui să găsim alte soluţii, dar, din păcate, fondul de jucătoare de valoare care să corespundă la echipa naţională este foarte restrâns. Un rezultat bun cu Polonia ne-ar fi propulsat pe un trend propus de noi, fiindcă obiectivul trasat de Federaţie, calificarea în optimi, a fost realizat. Am constatat, împreună cu domnul preşedinte Gaţu, că trebuie să schimbăm strategia de pregătire a echipei naţionale. Nu facem un capăt de ţară după aceste Mondiale, fiindcă locul doi în grupă a fost mai mult decât satisfăcător. Sigur că, ne-am fi dorit mai mult, chiar o clasare între primele patru echipe, dar acestea sunt limitele echipei naţionale în acest moment”, a cocluzionat antrenorul echipei naţionale.
La Campionatul Mondial din Serbia, care se va încheia duminică, România a evoluat în Grupa D, alături de Tunisia, Australia, Germania, Ungaria şi Cehia. „Tricolorele” pregătite de Gheorghe Tadici, printre care s-au aflat şi două handbaliste de la H Zalău, Georgiana Ciuciulete şi Crina Pintea, au înregistrat cinci victorii şi o singură înfrângere, în faţa Germaniei, după un meci în care au ratat 6 aruncări de la 7 metri. Primele victorii au fost clare, 27 – 17 cu Tunisia, 32 – 13 cu Australia, după care a venit eşecul cu Germania, 23 – 26. Jucătoarele au rămas, însă, la fel de motivate şi au învins surprinzător Ungaria, pe final de meci, cu 21 – 17. Ultimul adversar din grupă, Cehia, nu le-a pus niciun fel de probleme „tricolorelor”, chiar dacă au condus în primele minute ale jocului, iar România a reuşit să se impună cu 29 – 23.
Polonia, adversarul din optimi, nu părea, cel puţin la prima vedere, unul de temut, dar a „explodat” într-un moment total nepotrivit pentru noi. Fetele au fost surprinse de revenirea adversarelor, după ce au condus aproape tot meciul, şi nu au mai avut puterea să opună rezistenţă. Rezultatul final, 31 – 29 în favoarea Poloniei, ne-a readus cu picioarele pe pământ, după ce la un moment dat visam frumos.

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici, primele concluzii după Mondiale: „Fetele au căzut fizic în meciul cu Polonia””

  1. primatus

    cu tadici pe banca nici o jucatoare nu poate sta bine cu psihicul, asta numai pedagog nu e, l-as vedea eu la o echipa de baieti, nu cred ca ar scapa fara mufa zdrobita la cum se exprima

  2. @pt primatus-cel pedepsit de soarta

    @ primatus : Tadici ramane cel mai bun chiar daca muriti de ciuda . Unde a ajuns Polonia ? Voi niste nimeni cine sa va mai bage in seama ? La el nu rezista jucatoarele puturoase , indisciplinate , certate cu viata dinafara terenului . Cele muncitoare preocupate de performanta si de a justifica prin rezultate pretentiile financiare sunt apreciate si nu au nici o problema . El scoate jucatoare pe banda rulanta . TU ce faci ? Doar consumi , eventual de la o puturoasa de la handbal , dle PRIMATUS, ratacit prin viata !

  3. GEO

    Asa este . E cel mai bun !

Leave a Comment