Gheorghe Tadici nu s-a decis asupra naţionalei: „Joi voi da un răspuns final”

La scurt timp după ce Alexandru Dedu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, au apărut voci potrivit cărora Gheorghe Tadici ar putea fi înlocuit la echipa naţională cu fostul antrenor al Oltchimului, danezul Jakob Vestergaard. Aceasta, deoarece noul preşedinte a precizat că doreşte ca viitorul selecţioner să se ocupe doar de pregătirea echipei naţionale şi să nu antreneze niciun club din România.

Dedu a avut, însă, o întâlnire cu Gheorghe Tadici la finalul săptămânii trecute, pentru a discuta despre acest subiect, iar preşedintele FRH a declarat pentru Mediafax că managerul echipei HC Zalău rămâne şi la echipa naţională. „Avem antrenor la echipa naţională, Gheorghe Tadici, care este sub contract şi are ca obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului European din acest an. Cel puţin, în această campanie va fi la echipa naţională. Am discutat cu dânsul şi vom încerca să-i asigurăm toate condiţiile la echipa naţională”, a precizat Alexandru Dedu.
Tehnicianul zălăuan spune, însă, că nu a luat încă o decizie finală în acest sens. „Într-adevăr, am avut o întâlnire la Ploieşti cu preşedintele Alexandru Dedu, dar şi cu alte persoane din cadrul federaţiei, în care am discutat despre echipa naţională. Însă, un răspuns final voi da joi, când va fi validat şi noul Consiliu de Adrministraţie al Federaţiei Române de Handbal. Trebuie să mă consult atât cu familia, cât şi cu persoanele din conducerea clubului”, ne-a declarat tehnicianul zălăuan.
În 2012, Gheorghe Tadici a preluat pentru a treia oară echipa naţională, semnând cu Federaţia Română de Handbal un contract valabil pe o perioadă de patru ani, principalul obiectiv fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. Cu Gheorghe Tadici pe bancă, naţionala de handbal a României a obţinut două calificări la Jocurile Olimpice, în 2000 şi în 2008. Cel mai bun rezultat rămâne locul doi obţinut în 2005, la Campionatul Mondial din Rusia.

One Thought to “Gheorghe Tadici nu s-a decis asupra naţionalei: „Joi voi da un răspuns final””

  1. vasile Bodi

    Mai bine ramane doar la Zalau si face echipa tare aici, desi a inceput decaderea handbalului romanesc , aducandu-se jucatoare straine din Brazilia batrane care la Viena nu mai sunt platite cu banii din Romania ceea bogata, iar jucatoarele din Romania vor avea soarta ca cele de la Valcea sa fie rezervele celor ce vor fi titulare la nationala ? Politica infantila si SPALARE DE BANII -PUBLICI- la Baia Mare si CSM Bucuresti si nu numai ..

Leave a Comment