Gheorghe Tadici neaga o eventuala preluare a echipei nationale masculine

Gheorghe Tadici neaga o eventuala preluare a echipei nationale masculineNu s-a pus problema sa preiau nationala masculina

Scandalul Mita pentru arbitri, aparut in ultima perioada in handbalul romanesc, in urma caruia selectionerul nationalei masculine, Aihan Omer, si fostul vicepresedinte al FRH, Petru Paleu, au fost acuzati de tentativa de mituire a arbitrilor care au oficiat partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial, dintre Romania si Muntenegru, s-a lasat cu sanctiuni drastice atat pentru cei doi, cat si pentru Federatia Romana de Handbal. Cei doi au fost suspendati pe o perioada de cinci ani din toate competitiile internationale, iar FRH a fost amendata cu suma de 27.500 de euro. Desi printre numele care-l pot inlocui pe Aihan Omer pe banca echipei nationale masculine a aparut si cel al managerului zalauan, Gheorghe Tadici, acesta a declarat ca nu este dispus sa preia banca echipei nationale. Intr-adevar, am declarat ca nu mi-ar fi frica sa preiau nationala masculina. nici nu are de ce sa-mi fie frica, deoarece handbalul e acelasi si la fete si la baieti. Insa, nu se pune problema sa antrenez nationala masculina. Am destula treaba la Zalau, a mentionat fostul selectioner al nationalei feminine. Acesta a mai spus ca, nu i s-ar parea corect ca presedintele FRH, Cristian Gatu, sa demisioneze pentru gafele facute de Omer si Paleu. Nu sunt de acord cu demisia lui Gatu pentru ca doi indivizi care raspund de activitatea lotului de seniori au facut niste gafe. Fiecare sa raspunda de ceea ce face.

HC Zalau a pierdut la un gol Cupa de vara

Handbal Club Zalau a organizat la finalul saptamanii trecute cea de-a treia editie a turneului de pregatire intitulat Cupa de vara, la care au mai fost prezente: Universitatea Jolidon Cluj, Tomis Constanta, HCM Roman si CSM Cetate Deva. Cu trei victorii si o infrangere, gruparea de la poalele Mesesului s-a clasat pe locul doi la final, fiind depasita de Universitatea Jolidon Cluj, care s-a impus la limita in duelul direct. La finalul turneului, managerul Gheorghe Tadici a declarat ca nu l-au interesat rezultatele finale, ci a dorit sa vada evolutia tuturor jucatoarelor pe care le-a avut la dispozitie. A fost un turneu in care nu m-au interesat rezultatele finale, ci evolutia fiecarei jucatoare. La unele s-a vazut o crestere, iar altele sunt in urma. Vom incerca insa sa mai corectam in aceasta saptamana greselile facute, iar la finalul saptamanii, in turneul de la Cluj, le voi da posibilitatea sa joace jucatoarelor pe care le-am folosit mai putin in turneul de la Zalau. Probabil o voi lasa acasa pe Nichita, pentru a le da sansa si celorlalti trei portari sa evolueze si un pivot. Trebuie tinut cont ca avem multe jucatoare tinere, care nu se pot compara cu alte jucatoare mult mai experimentate de la celelalte echipe. Insa au posibilitatea unei cresteri rapide de forma. Acesta s-a aratat insa destul de nemultumit de evolutia unora dintre jucatoarele cu experienta. Problemele care imi dau de gandit sunt la jucatoarele consacrate care au acumulat doua, trei sau chiar patru campionate in Liga Nationala. HC Zalau va continua in aceasta saptamana pregatirea pe plan local, urmand ca la finalul saptamanii sa participe la un nou turneu de verificare ce va avea loc la Cluj.

HC Zalau – U Jolidon Cluj 22 – 23 (13 – 12)

In primul meci al turneului de verificare de la Zalau, gruparea antrenata de Gheorghe Tadici a intalnit Universitatea Jolidon Cluj, echipa in fata careia a pierdut cu scorul de 22 – 23, dupa ce, cu zece secunde inainte de finalul partidei, cei doi arbitri care au oficiat partida au luat doua decizii diferite la un fault asupra unei jucatoare zalauance. Arbitrul aflat pe linia de poarta a aratat sapte metri, in timp ce arbitrul aflat in teren a dictat doar noua metri, decizia din urma fiind cea care a ramas valabila. Deranjat de decizia arbitrilor, managerul Gheorghe Tadici si-a scos echipa de pe teren, insa, in cele din urma, i-a dat voie Adrianei Holhos sa execute lovitura de la noua metri, care nu a schimbat nimic pe tabela. HC Zalau a inceput bine partida si a condus cu 3 – 1 (min. 7) si 4 – 2 (min. 12), insa in minutul 15, Paraschiv a restabilit egalitatea la cinci. Chiar daca Daniela Crap (transferata in aceasta vara la U Jolidon Cluj) a inscris pentru 6 – 5, zalauancele au revenit pe finalul primei reprize, iar la pauza au condus cu scorul de 13 – 12. In repriza a doua, clujencele au fost cele care s-au aflat in avantaj, chiar daca zalauancele au reusit sa restabileasca de doua ori egalitatea in minutele 49 (20 – 20) si 54 (22 – 22).

HC Zalau: Nichita – Turcas (2), Viscreanu (1), Holhos (1), Coadalata (1), Babeanu (6), A. Cristoaica. Au mai evoluat: Trif (3), Somoi, Czeczi (5), Molfea (2), Bidascu (1) si Tamas.

HC Zalau – Tomis Constanta 31 – 29 (14 – 10)

Al doilea meci din cadrul turneului le-a adus si prima victorie handbalistelor pregatite de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu. Desi au intalnit o echipa care a efectuat in aceasta vara o serie de transferuri de marca, jucatoarele de la HC Zalau au condus ostilitatile de la un capat la altul cu exceptia primelor cinci minute, in care au reusit si constantencele sa preia o data conducerea. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 55, cand Adriana Holhos a inscris pentru 29 – 21.

HC Zalau: Nichita – Turcas (2), Viscreanu (2), Holhos (8), Babeanu (5), Coadalata (5), Czeczi (1). Au mai evoluat: Mreana, Cheta – Somoi (1), Tamas (1), Molfea (1), A. Cristoaica (3), Trif, Bidascu (1) si Rob (1).

HC Zalau – HCM Roman 27 – 22 (13 – 10)

Fara Babeanu, care a suferit o fractura la degetul mare de la mana stanga in partida cu Tomis Constanta, Gheorghe Tadici a fost nevoit sa o introduca in formula de baza pe Oana Bidascu. Evolutia acesteia a fost una destul de buna, trecandu-si de patru ori numele pe lista marcatoarelor.

HC Zalau: Nichita – Turcas (1), Holhos (6), Viscreanu (2), Coadalata (6), Bidascu (4), Molfea (1). Au mai evoluat: Cheta – Czeczi (3), A. Cristoaica, Somoi, Rob (3), Tamas, Sagmar si Trif (1).

HC Zalau – CSM Cetate Deva 36 – 23 (16 – 11)

Ultimul duel din cadrul turneului de pregatire de la Zalau a pus fata-n fata fostii selectioneri ai Romaniei: Gheorghe Tadici si Dumitru Musi, ultimul preluand in aceasta vara formatia din Deva. Victoria le-a apartinut zalauancelor, care au inregistrat cea mai categorica victorie din cadrul turneului (36 – 23).

Pentru HC Zalau au marcat: Czeczi (5), Coadalata (5), Tamas (5), Bidascu (4), Viscreanu (4), Molfea (3), Turcas (3), A. Cristoaica (2), Sagmar (2), Holhos (1), Somoi (1), Trif (1).

Leave a Comment