Gheorghe Tadici, după înfrângerea de la Brăila: „Nu avem constanţă în evoluţie în jocurile din deplasare”

HC Zalău a coborât pe locul şase în clasamentul Ligii Naţionale de handbal feminin după eşecul suferit duminică, pe terenul echipei HC Dunărea Brăila, scor 23 – 27. Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici are 16 puncte acumulate cu trei etape înainte de finalul turului, iar în următoarele două etape va evolua pe teren propriu, în faţa echipelor Universitatea Alexandrion Cluj şi CSM Râmnicu Vâlcea.
Prima repriză a jocului de la Brăila a fost echilibrată, iar gazdele au intrat la cabine cu avantaj minim, 12 – 11, însă, în partea a doua, handbalistele zălăuane nu au mai făcut un joc la fel de bun în faţa de apărare, iar Brăila s-a distanţat la patru goluri până la final.
„Au fost momente în care am jucat de la egal la egal cu echipa din Brăila. Din păcate, în jocurile din deplasare nu avem constanţă în evoluţie. A fost şi o deplasare dificilă, cu 11 ore şi jumătate de drum. Jucătoarele care în prima repriză au fost în neconcordanţă cu ceea ce am pregătit pentru acest joc, au evoluat mai bine în a doua, iar cele care au avut o evoluţie bună în prima repriză nu au făcut-o la fel în partea a doua. Constantinescu a ratat chiar şi o aruncare de la şapte metri în prima repriză, iar în partea a doua a marcat şase goluri. Puiu a marcat cinci goluri în prima repriză, după care nu a mai marcat niciun gol, iar în aceste condiţii, lucrurile se dezechilibrează la nivel de echipă. Avem jucătoare, cum este Klimek sau Rob, care joacă bine acasă pe postul de centru, iar în deplasare nu o mai fac la fel. Nici extremele nu ne-au ajutat deloc, iar evoluţia portarilor nu a fost constantă. Dacă Inculeţ a avut câteva intervenţii bune, Mureşan şi Diaconu au fost depăşite de forţa de aruncare şi de viteza de execuţie a adversarelor. Ada Moldovan şi Tiron ne-au dat goluri cam de peste tot. Dunărea Brăila are şi un portar, Dobre, care în zi de graţie decide soarta unui joc. În prima repriză a avut 11 intervenţii”, a explicat Tadici eşecul de la Brăila.
Adversara Zalăului din etapa viitoare, Universitatea Alexandrion Cluj, a câştigat meciul din ultima rundă cu scorul de 26 – 21 în faţa echipei CSM Unirea Slobozia. Managerul Gheorghe Tadici speră, însă, ca echipa pe care o conduce să obţină maximum de puncte din următoarele două dispute.
Partida dintre HC Zalău şi Universitatea Jolidon Cluj este programată vineri, începând cu ora 16:45, în Sala Sporturilor.
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

Leave a Comment