Gheorghe Tadici, desprenoul secund al echipei naţionale: „Horațiu Paşca este un băiat muncitor, care-şi doreşte să facă performanţă”

Anul 2017 a început cu schimbări în conducerea tehnică a echipei naţionale, secundul Costică Buceschi fiind înlocuit cu Horaţiu Paşca, antrenorul principal al echipei CSM Bistriţa. Odată cu plecarea secundului Buceschi de la naţională, şi-au anunţat retragerea şi jucătoarele Oana Manea şi Paula Ungureanu. Chiar dacă nimeni nu are curajul să o spună, se pare că principalul motiv al plecării celor trei de la naţională îl reprezintă relaţia cu spaniolul Ambros Martin, în special modul de lucru al acestuia.
Gheorghe Tadici, antrenorul cu care România a obţinut cea mai notabilă performanţă din ultimii 44 de ani, consideră că Horațiu Paşca, noul secund al naţionalei, este un tip muncitor, care-şi doreşte să facă performanţă indiferent de echipa la care lucrează. Totuşi, managerului zălăuan i se pare ciudat faptul că Ambros Martin l-a dorit pe tehnicianul Bistriţei la echipa naţională, din moment ce aceştia nu au purtat nicio discuţie până în momentul numirii lui Paşca în funcţia de antrenor secund.
„Am discutat cu Horațiu Paşca atât înainte, cât şi după meciul de duminică. El este un băiat muncitor, care-şi doreşte să facă performanţă, dar numirea lui ca secund la naţională este cu două tăişuri. A fost o oportunitate pentru el să ajungă la naţională. Horațiu Paşca invoca faptul că şi Florentin Pera sau Bogdan Burcea au ajuns secunzi la naţională tot fără să fi antrenat un lot de junioare sau de tineret şi nu e chiar aşa. Ei au antrenat lotul naţional B, eram şi eu la naţională atunci, iar lotul A lucra împreună cu lotul B pentru Trofeul Carpaţi. Paşca va lucra cu un antrenor străin care, din ce mi-a spus până duminică, nici măcar nu l-a sunat o dată, dar preşedintele Federaţiei Române de Handbal invocă faptul că Ambros Martin l-a dorit secund pe Horațiu Paşca. Eu nu pot să înţeleg cum îţi doreşti la naţională pe cineva cu care nu ai avut contact nici măcar o dată. După părerea mea, i-am spus-o şi lui, trebuia să stea măcar o zi şi să analizele bine situaţia, fiindcă CSM Bistriţa este o echipă nou-promovată, iar la club ar putea să apară diferite probleme până la finalul sezonului. Din informaţiile pe care le deţin, Horațiu Paşca a răspuns „da” după nici o jumătate de oră din momentul în care a fost contactat. Este, într-adevăr, o onoare să antrenezi echipa naţională, însă, trebuie să şi conştientizezi faptul că te înhami la o muncă foarte grea. A fost alegerea lui, eu îl voi susţine în limita posibilităţilor şi sper să rămână cât mai mult la echipa naţională”, a declarat Gheorghe Tadici.
Horaţiu Paşca are 36 de ani, iar între 2013 şi 2014 a antrenat echipa Universitatea Jolidon Cluj, cu care a ocupat locul patru în Liga Naţională şi a ajuns în sferturile de finală ale Cupei EHF. În prezent, Paşca este antrenor principal al echipei CSM Bistriţa, formaţie promovată în Liga Naţională în vara anului trecut.

One Thought to “Gheorghe Tadici, desprenoul secund al echipei naţionale: „Horațiu Paşca este un băiat muncitor, care-şi doreşte să facă performanţă””

  1. Dinu

    DA! Un punct de vedere corect . Omul stie ,vorbeste din expierenta . Si el cand era la nationala , echipa de club schiopata rau . Asadar din expierenta vorbeste . a fost sincer ,ceea ce la noi este anormal .

Leave a Comment