Gheorghe Tadici a convocat trei jucatoare de la HC Zalău la echipa națională

Chiar dacă Liga Națională de handbal feminin s-a încheiat la finalul săptămânii trecute, vacanța nu a venit și pentru cele mai bune jucătoare din campionatul intern, acestea fiind voncovate la lotul național de senioare de către selecționerul Gheorghe Tadici.

„Tricolorele” s-au reunit luni, la Cheile Grădiștei în vederea pregătirii „dublei” cu Belarus din cadrul preliminariilor Campionatului European de handbal feminin, programat în prioada 7 – 21 decembrie, în Ungaria și Croația.

Printre cele 21 de jucătoare pe care Tadici le-a chemat la lot se află și trei handbaliste de la HC Zalău, pivoții Georgiana Ciuciulete și Prina Pintea, precum și interul Claudia Constantinescu.

Cele mai multe handbaliste au fost convocate de la campioana HCM Baia Mare, șase la număr, acestea fiind: Paula Ungureanu, Ada Nechita, Valentina Ardean-Elisei, Eliza Buceschi, Luciana Marin și Laura Oltean.

România face parte din Grupa a VI-a preliminară, alături de Norvegia, care este deja calificată la turneul final din luna decembrie și de Belarus, pe care o va întâlni, într-o dublă manșă, în această lună. Primul joc este programat în data de 11 iunie, la Mogilev, iar returul, în data de 16 iunie, la Baia Mare.

În grupele preliminare pentru Campionatul European se duelează 26 de echipe împărțite în cinci grupe a câte patru echipe și două a câte trei. La turneul final se vor califica formațiile clasate pe primele două locuri în fiecare grupă. 

One Thought to “Gheorghe Tadici a convocat trei jucatoare de la HC Zalău la echipa națională”

  1. Anonim

    ORADEA returul

Leave a Comment