Gabriel Bârjac refuză să conducă arbitrajul sălăjean în următorii patru ani

Propus de noul preşedinte, Daniel Sabou, şi votat de majoritatea reprezentanţilor cluburilor din judeţ prezenţi la Adunarea Generală de sâmbătă, Gabriel Bârjac nu va conduce arbitrajul sălăjean în următorii patru ani. Chiar dacă a purtat discuţii în campanie cu ambii candidaţi, arbitrul divizionar nu a acceptat funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri.
Bârjac a fost cât se poate de „elegant” în declaraţie, cu toate că, persoane din anturajul acestuia susţin că motivul pentru care nu a acceptat funcţia de preşedinte ar fi cu totul altul, având în vedere că acesta activează ca arbitru în primele două eşaloane, iar un cuvânt în arbitrajul românesc îl are în continuare şi Ioan Onicaş.
„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au acordat votul şi au avut încredere în mine, dar cariera mea de arbitru şi anumite probleme personale mă împiedică să accept această funcţie. Le doresc mult succes în noua activitate celor care conduc fotbalul sălăjean în următorii patru ani”, şi-a motivat refuzul Gabriel Bârjac.
Noul preşedinte nu a criticat decizia lui Bârjac, deşi cei doi au purtat discuţii în acest sens în perioada dinaintea alegerilor. „Înaintea alegerilor şi-a dat acceptul, apoi s-a răzgândit. Este decizia lui şi o respect”, a afirmat Daniel Sabou.
Preşedintele ales la Adunarea Generală de sâmbătă a dorit să facă un comentariu şi despre zvonurile apărute în utlimele zile potrivit cărora majoritatea arbitrilor care activează în campionatele judeţene intenţionează să se retragă din activitate. „Mi se pare o chestie absurdă. Nu consider că am jignit pe nimeni spunând că în Sălaj există şi arbitri care nu sunt suficient de bine pregătiţi. În orice domeniu, există oameni pregătiţi şi mai puţini pregătiţi, ceea ce arbitrii din judeţ trebuie să înţeleagă. Avem şi arbitri cu care ne mândrim, de la care cei tineri au ce învăţa, însă ceea ce intenţionează să se facă nu cred că este un lucru benefic pentru fotbalul sălăjean. Cred că fotbalul sălăjean trebuie să fie o „familie”, pentru că numai aşa putem realiza ceea ce ne propunem. Voi încerca să am o întâlnire cu arbitrii în zilele următoare şi să le dau posibilitatea să-şi aleagă noul preşedinte. Nu cred că este normal ca arbitri să aibă un astfel de comportament pentru faptul că domnul Ioan Onicaş nu a fost ales preşedinte. Decizia delegaţilor trebuie respectată, iar timpul va demonstra dacă alegerea lor a fost sau nu benefică pentru fotbalul din judeţ”, a mai afirmat Sabou.
Întrebat ce părere are despre alegerile de sâmbătă, Dan Costin, cel care a condus fotbalul sălăjean în ultimii opt ani, a precizat că „decizia membrilor afiliaţi trebuie respectată. Sper să se facă lucruri bune în continuare, iar preşedintele nou ales să-şi respecte promisiunile care le-a spus în şedinţa de sâmbătă. Îi doresc să aibă o conducere lniştită, o colaborare bună atât cu cei care l-au votat, cât şi cu cei care nu l-au votat, iar fotbalul sălăjean să progreseze în următorii ani”.
Preşedintele Daniel Sabou va convoca din nou Adunarea Generală în perioada următoarea, pentru a fi stabilit atât numele preşedintelui Comisiei Judeţene de Arbitri, cât şi persoana care va ocupa al doilea post de vicepreşedinte al AJF Sălaj.

3 Thoughts to “Gabriel Bârjac refuză să conducă arbitrajul sălăjean în următorii patru ani”

  1. Anonim

    birjac = caracter 0

  2. Esti un mare, mare fraier ca si ONICASI dealtfel . Cine se aseamana se aduna ! Adica frustrati de serviciu ! Vai mama voastra de nulitati cu patalama ! Plecati , nimeni NU va regreta !

  3. Daniel Sabou NU trebuie sa cedeze la presiunea coruptilor din grupul ONICAS > ! Succes ! Ramai pe picioarele tale indiferent de diversiunile gasti de frustrati , Daniele !

Leave a Comment