Fraţii Verdeş, pe podium la un turneu de tenis desfăşurat la Bistriţa

CS Grand Slam Tennis Club Bistriţa a organizat la finalul săptămânii trecute concursul de tenis de câmp, „Champions Bowl”, o competiţie de categoria A. La concurs au fost prezenţi şi fraţii Verdeş, Eric şi Patrick, ambii sportivi legitimaţi la CSM Zalău şi pregătiţi de Constantin Carp.
Antrenorul Constantin Carp a precizat că Eric Verdeş, care este unul dintre tenismenii de prespectivă din municipiu, a decis să participe la turneul de la Bistriţa deoarece, fiind un concurs de categoria A, a acumulat mai multe puncte în clasamentul naţional decât ar fi reuşit la „Cupa Ianus” de la Zalău, une a fost o competiţie de nivelul 1 şi 2.
Eric Verdeş a evoluat la categoria 14 ani, concurând atât în proba de simplu, cât şi la dublu. În proba de simplu, tenismenul zălăuan l-a învins în două seturi în primul tur de pe tabloul principal pe Christian Ceuca, de la CS Grand Slam Bistriţa, 6 – 1, 6 – 0. În sferturi, Eric Verdeş a dispus tot în două seturi, 6 – 2, 6 – 1, de craioveanul Mihail Pop, iar în semifinale a cedat cu 5 – 7, 4 – 6 în faţa sătmăreanului Mihai Lungu, clasându-se pe locul trei la final.
În proba de dublu, Eric a făcut pereche cu Darius Bălan, din Craiova, cei doi ajungând până în finala competiţiei.
Patrick Verdeş a avut o evoluţie remarcabilă la categoria 10 ani, unde a fost un concurs de nivelul 1. Au fost alcătuite două grupe la această categorie, zălăuanul câştigând grupa A. În finala categoriei, Patrick Verdeş s-a duelat cu Ştefan Secară, de la TC Coreco Iaşi, pe care l-a învins în două seturi, 6 – 3, 6 – 3.
„Mă bucur pentru rezultatele ambilor sportivi, dar mai ales pentru performanţa obţinută de Patrick, care a câştigat primul turneu din carieră”, a declarat antrenorul Constantin Carp.

Leave a Comment