Fotbalul zălăuan a rămas fără unul dintre cei mai înfocaţi suporteri

„Mury mare”, cum era cunoscut de toată lumea Nelu Mureşan, s-a stins din viaţă miercuri după-amiaza, cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 66 de ani. A fost un om foarte activ şi îi plăcea să fie la curent cu tot ce mişcă în sportul din Sălaj, dar mai ales în fotbal. Fan înflăcărat al echipelor Armătura şi Laminorul Zalău, „Mury mare” ieşea în evidenţă la fiecare meci pe care-l urmărea din tribunele Stadionului Municipal atât prin felul în care se manifesta la unele decizii ale arbitrilor, cât şi la evoluţia jucătorilor noştri. Era aproape nelipsit şi la meciurile echipei FC Zalău, iar ultima dată la cele susţinute de noua echipă a municipiului, SCM Zalău.
„Aveam 12 ani când am auzit pentru prima oară de „Mury mare” (cum i se spunea). Eu eram copil iar el, un „fecior” care făcea „legea” în rândul tinerilor din Zalău. Pe la începutul anilor ’80 se putea spunea că nu esti din Zalău dacă nu ai auzit de „Mury mare”, „Mury Prala” sau de Olbi. Pe „Mury mare” l-am cunoscut personal în ’89, eu component al echipei de fotbal Armătura Zalău, el suporter înfocat al acestui club. De atunci l-am revăzut des la meciurile de fotbal a echipelor din Zalău, la care se făcea în permanenţă remarcat în tribune”, este mesajul postat pe contul său de socializare de consilierul judeţean Alin Demle, fost jucător al echipelor Mobila Şimleu şi Armătura Zalău.
Mureşan a fost la un moment dat chiar maseur la echipa Laminorul Zalău, fiind invitat şi la întâlnirea din 2017, când s-au împlinit 30 de ani de la înfiinţarea acestei echipe, eveniment la care, după cum se poate vedea în fotografie, a fost prezent şi fostul medic al Laminorului, Ţicală Vasile, plecat şi el într-o alăt lume în urmă cu un an.
Nelu Mureşan a fost găsit fără suflare de către soţia sa miercuri, în jurul orei 15, în apartamentul din Dumbrava Nord.

4 Thoughts to “Fotbalul zălăuan a rămas fără unul dintre cei mai înfocaţi suporteri”

 1. Anonim

  Dumnezeu sa-l ierte.

 2. Anonim

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace

 3. Anonim

  care fotbal? daca nu venea pandemia erau zburati din liga a 3-a in liga a 4-a !! in rest Dumnezeu sa-l ierte.

  1. Vasile

   Am copilarit impreuna , pe strada Crasnei (Peteofi).
   Dumnezeu sa-l ierte.

Leave a Comment