Fotbalul, tras pe linie moartă în comuna Cristolţ

Cu toate că dispune de două terenuri de fotbal, comuna Cristolţ a rămas fără echipă în vara anului trecut, după ce autorităţile locale au refuzat să mai susţină Asociaţia Sportivă Unirea. Echipa a activat în Liga a V-a în sezonul 2016 – 2017, înscriindu-se şi în faza judeţeană a Cupei României, însă, la finalul campionatului, Unirea Cristolţ s-a văzut nevoită să se retragă din campionat, nemaiavând sprijin din partea autorităţilor locale.
Lipsa unei echipe de fotbal pare să fie o problemă majoră pentru tinerii din comună, care au solicitat sprijin financiar în ultima şedinţă a Consiliului Local, ce a avut loc luni, 26 februarie. Însă, aleşii locali ai comunei nu au cuprins şi echipa de fotbal în bugetul pe care l-au aprobat pentru acest an, decizie ce i-a indignat pe tinerii din comună, care au postând un mesaj pe o reţea de socializare.
„În ultima şedinţă de Consiliu Local a comunei Cristolţ, a fost pus pe ordinea de zi bugetul local. Aproape 65 de tineri au cerut sprijin financiar pentru echipa de fotbal în comuna în care s-au investit sume serioase pentru modernizarea bazelor sportive. Se pare că reprezentanţii noştri, ai cetăţenilor, din Consiliul Local, s-au lăsat neclintiţi din dorinţa prostească a primarului. Noi, tinerii, considerăm această situaţie penibilă, având în vedere cererile noastre şi mustrăm consilierii locali care votează după cum le cere şeful lor direct. Zilele următoare o să înaintăm o cerere în scris către Consiliul Local Cristolţ, pentru a supune la vot cererea noastră, a tinerilor dornici de a practica „sportul rege” chiar la noi în comună. O să adunăm semnături de la toţi cetăţenii din comună care vor să existe, din nou, o echipă de fotbal şi, dacă în termen de 30 de zile nu o să primim un răspuns bine întemeiat din partea autorităţilor, o să înaintăm această cerere către Consiliul Judeţean Sălaj şi către Instituţia Prefectului Sălaj”, este mesajul tinerilor.
Primarul Ioan Cheşeli a afirmat că urmează să fie alocaţi bani pentru trei investiţii majore la nivel de comună, nefiind fonduri în acest moment şi pentru echipa de fotbal.
„La nivel de comună, avem trei investiţii majore în acest an şi nu ne puteam permite să cuprindem în buget şi echipa de fotbal. În acest moment, nu ne putem permite să susţinem şi fotbalul”, a precizat edilul comunei.
Unul dintre conducătorii echipei Unirea Cristolţ în perioada când echipa activa în Liga a V-a a fost Vasile Ilieş, cel care ocupă funcţia de casier în cadrul Primăriei. Acesta a precizat că tinerii trebuie să ia în calcul şi varianta unei rectificări de buget în perioada următoare, în cazul în care va exista, cu adevărat, interes pentru înscrierea unei echipe în campionatul Ligii a V-a.
Unirea Cristolţ s-a clasat pe locul 12 în Seria Est a Ligii a V-a la finalul ediţiei 2016 – 2017, din 14 echipe participante.
La nivel de comună există două terenuri de fotbal, cel din zona centrală a localităţii Cristolţ şi terenul din satul Văleni.

2 Thoughts to “Fotbalul, tras pe linie moartă în comuna Cristolţ”

  1. Anonim

    Cheseli asta nu ii tot ala care a vrut sa desființeze postul de politie? Psd ciuma rosie

    1. gica retevoescu

      Lasati ca voi veni eu de la Pitesti sa activez cu Scoala de Fotbal , incepand de la juniori pana la seniori la acest Cheseli in batatura. Sa vedem daca are curajul sa se opuna. Ce ziceti ?

Leave a Comment