Fostul voleibalist Marius Lazăr este noul antrenor al echipei naţionale de „speranţe”

Triplu campion al României cu Elcond Zalău şi câştigător a trei Cupe ale României, dintre care două cu echipa zălăuană şi una cu Dinamo Bucureşti, zălăuanul Marius Lazăr a preluat funcţia de selecţioner a echipei naţionale de speranţe a României. Propunerea a venit din partea Federaţiei Române de Volei în urmă cu aproximativ trei săptămâni, iar la o săptămână distanţă, Lazăr şi-a dat acceptul.

„Am discutat în urmă cu trei săptămâni cu vicepreşedintele Federaţiei Române de Volei, care mi-a propus această funcţie, am avut câteva zile la dispoziţie pentru a lua o decizie, iar în cele din urmă am acceptat”, ne-a explicat Marius Lazăr.

Fostul component al echipei naţionale va fi secondat pe banca tehnică de Horea Giurgiu, antrenor de volei în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Zalău şi Dan Florea, un fost voleibalist originar din Dej, care a evoluat în carieră şi la Phoenix Şimleu Silvaniei.

Prima acţiune pentru noul staff tehnic este programată în luna decembrie, la Bucureşti.

„Va fi o acţiune la care vor participa 43 de copii, iar printre aceştia am propus şi trei de la Academia de Volei pe care am înfiinţat-o în 2014. Se va face o selecţie, iar după terminarea campionatului, probabil vom începe pregătirile cu aproximativ 20 de copii. Urmează să stabilim în perioada următoare şi programul competiţional pentru anul viitor şi, în funcţie de acesta, vom stabili şi programul de pregătire”, a adăugat Lazăr.

Marius Lazăr a început voleiul în 1980, la vârsta de zece ani, la grupa de minivolei a clubului Tomis Constanţa, iar cinci ani mai târziu a fost cooptat în echipa naţională de juniori, unde antrenor era Mircea Spătăcean. În ’87 a ajuns la echipa de juniori de la Baia Mare, cu care a devenit campion naţional un an mai târziu, iar în 1991 s-a transferat la Elcond Zalău. Cu formaţia zălăuană avea să câştige trei titluri de campion naţional şi două Cupe ale României. Tot cu Elcond a devenit vicecampion naţional în 2000, după care s-a transferat la Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat Cupa României.

2 Thoughts to “Fostul voleibalist Marius Lazăr este noul antrenor al echipei naţionale de „speranţe””

Leave a Comment