FC Zalău, victorie facilă în faţa Unirii Dej

FC Zalău – Unirea Dej 3 – 0 (3 – 0)

Au marcat: Andrei Şulea (min. 22), Cosmin Cosma (min. 34-pen.) şi Daniel Bogman (min. 36)

FC Zalău a obţinut sâmbătă după-amiază o victorie fără emoţii, pe teren propriu, în faţa ocupantei ultimului loc, Unirea Dej. Formaţia pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros a avut o evoluţie bună în prima repriză, când a şi reuşit să marcheze toate cele trei goluri. În partea secundă, jocul s-a echilibrat, iar oaspeţii au avut două ocazii mari de a înscrie în poarta Zalăului.

Scorul a fost deschis de atacantul Andrei Şulea, care a reluat balonul cu latul în plasă, după o centrare trimisă de Ionaşcu, de pe partea stângă. În minutul 31, Marinaş a executat bine o lovitură liberă din marginea careului, de pe partea stângă, iar Şulea a deviat balonul cu capul în plasă. Golul a fost, însă, anulat, pentru poziţie de offside. Trei minute mai târziu, mijlocaşul Andrei Lăcătuş a primit o pasă în interiorul careului şi a fost faultat de un fundaş advers, centralul întâlnirii indicând punctul de la 11 metri. Penalty-ul a fost executat de căpitanul Cosmin Cosma, care a transformat lovitura de pedeapsă printr-un şut puternic, pe centrul porţii. Doar două minute au trecut până când Daniel Bogman a făcut 3 – 0, printr-o execuţie de excepţie, învingându-l pe portarul advers cu un lob de la aproximativ 30 de metri.

În partea secundă, jucătorii zălăuani nu au mai avut aceeaşi determinare, iar jocul s-a echilibrat, oaspeţii având două ocazii mari de a înscrie în ultimul sfert de oră, prin noul intrat, Laurenţiu Fărcaş şi prin Eduard Kerekeş.

„Noi am tranşat meciul în prima repriză. Băieţii au început parcă, puţin mai relaxaţi jocul, dar în partea a doua a primei reprize, jocul s-a rupt şi am reuşit să înscriem. Unirea Dej era o echipă pe care trebuia să o batem şi puteam obţine chiar o victorie mai clară. După o primă repriză în care am marcat trei goluri, mă aşteptam să mai înscriem în partea a doua, dar, per ansamblu, sunt mulţumit de evoluţia băieţilor. La începutul acestui an, am spus că nu ar fi nicio problemă dacă nu ne calificăm în play-off, dar, după ce am văzut în primele trei etape, îmi doresc şi sper să ne clasăm pe unul dintre primele şase locuri. Am încredere atât în jucători, cât şi în antrenori că putem obţine acest lucru”, a declarat, la finalul partidei, preşedintele Ioan Morar.

„Ne-am aşteptat la un joc dificil, chiar dacă Dejul este pe ultimul loc. Este o echipă care nu avea nimic de pierdut şi care a venit să-şi joace şansa. Noi am abordat jocul la victorie, aşa cum o facem de fiecare dată şi am avut o primă repriză foarte bună, cu faze frumoase. Sunt mulţumit de evoluţia echipei din prima repriză, dar în partea a doua am intrat în jocul lor, ne-am grăbit tot timpul pe faza de construcţie şi nu ne-a ieşit aproape nimic”, a precizat antrenorul principal al Zalăului, Călin Pop.

După victoria în faţa Dejului, FC Zalău a acumulat 25 de puncte, iar în etapa viitoare va evolua pe terenul formaţiei Arieşul Turda.

FC Zalău: Cristian Man (min. 70, Edgars Portnojs) – Vlad Lung, Cosmin Cosma, Mihai Gui, Viorel Ionaşcu, Cristian Molnar (min. 81, Alexandru Pop), Daniel Bogman, Andrei Lăcătuş (min. 65, Mihai Cherecheş), Gabriel Ţiriac, Andrei Şulea (min. 74, Paul Chiş), Adrian Marincaş. Antrenori: Călin Pop şi Cristian Oros

Unirea Dej: Lucian Blaga – Sergiu Coc, Alexandru Silaşi, Corneliu Pop, Dan Plaian, Radu Găbruş, Florin Blaj (min. 46, Dan Gherghel), Nicolae Curtean, Ianoş Eke (min. 72, Flaviu Băieşu) Paul Bogdan (min. 46, Eduard Kerekeş), Ciprian Pop (min. 68, Laurenţiu Fărcaş). Antrenori: Eusebiu Şuvagău şi Constantin Bădan

Leave a Comment