FC Zalău, umilită la Baia Mare

FCM Baia Mare – FC Zalău 5 – 1 (4 – 0)
Au marcat: Marian Deac (min. 8 şi 30), Vasile Pop (min. 22 şi 38), Andrei Moldovan (min. 90+3) respectiv Cosmin Sabou (min. 50)
FC Zalău încheie anul în afara obiectivului propus la finalul returului, clasarea pe unul din primele şase locuri. Formaţia pregătită de Vasile Jula şi Cristian Oros a pierdut usturător, cu scorul de 1 – 5, vineri după-amiaza, în deplasare, pe terenul formaţiei FCM Baia Mare.
Nici nu a început bine jocul, că gazdele au şi preluat conducerea, încă din minutul opt. Mihai Deac a fost cel care a deschis scorul pentru maramureşeni, după ce a trecut foarte uşor de apărarea zălăuană şi a înscris din poziţie de „unu la unu” cu Cristian Man.
Replica zălăuanilor a venit destul de repede, dar fără rezultate pe tabela de marcaj. Mihai Bode (min. 16) şi Raul Stanciu (min. 19) au avut primele ocazii ale Zalăului, iar în minutul 20, primul a avut o şansă uriaşă de a deschide scorul. Victor Dobrescu a trimis o centrare de pe partea dreaptă, iar şutul lui Mihai Bode, din şase metri, a fost respins de pe linia porţii de portarul Bota.
Apărarea Zalăului este făcută, din nou, şah-mat, în minutul 22, de acelaşi Mihai Deac care, rămas singur cu portarul Cristian Man, trimite o pasă în spate la Vasile Pop, iar acesta din urmă înscrie în poarta goală.
Evoluţia formaţiei de la poalele Meseşului este mai mult decât modestă, iar gazdele profită din plin de acest lucru. În minutul 30, FCM Baia Mare a înscris pentru 3 – 0, Mihai Deac reuşind „dubla”, după ce şutul trimis de Morar a fost respins în bară de portarul Man, iar balonul a ajuns la atacantul băimărean.
Până a pauză, gazdele au mai punctat o dată, prin Vasile Pop, reuşind şi acesta „dubla”.
Victor Dobrescu putea „sparge gheaţa” pentru FC Zalău, dar a ratat, inexplicabil, în minutul 44, din poziţie de „unu la unu” cu portarul advers.
După doar cinci minute de la reluare, FC Zalău a reuşit să înscrie golul de onoare, marcator fiind Cosmin Sabou, după o pasă primită de la Mihai Cherecheş.
Partea secundă nu a mai fost atât de spectaculoasă, iar golurile au întârziat să apară de ambele părţi. Totuşi, în minutul 90+3, FCM Baia Mare a mai învârtit o dată cuţitul în rana Zalăului şi a înscris pentru 5 – 1, prin Andrei Moldovan, care a reluat balonul cu latul în plasă din şase metri, după o centrare trimisă de Răduneaţă.
FCM Baia Mare: Alin Bota – Vlad Pojar, Marius Hodor, Milian Urs, Ciprian Duruş, Tudor Balmoş (min. 65, Alexandru Barbulovici), Vlad Vanca, Vasile Pop (min. 78, Alexandru Ignat), Andrei Moldovan, Dumitru Morar (min. 53, Răzvan Ardelean) şi Mihai Deac (min. 53, Cătălin Răduneaţă). Antrenor: Dorin Toma
FC Zalău: Cristian Man – Vlad Lung (min. 75, Sebastian Moroti), Cosmin Cosma, Vlad Negrean (min. 46, Codruţ Ardelean), Gabriel Ţiriac, Andrei Ghiuruţan (min. 46, Daniel Supuran), Mihai Cherecheş, Cosmin Sabou (min. 85, Alexandru Pop), Raul Stanciu, Mihai Bode, Victor Dobrescu. Antrenori: Vasile Jula şi Cristian Oros

Leave a Comment