FC Zalău, ţinută în şah mai bine de o repriză de „lanterna roşie”

FC Zalău – Sănătatea Cluj 5 – 2 (3 – 2)
Au marcat: Cristian Tăbîrţă (min. 7), Kinczel Ervin (min. 23 şi 38), Daniel Supuran (min. 76 şi 85), respectiv Sergiu Şoş (min. 36) şi Nadin Crişan (min. 40)

Pe un teren care le-a pus mari probleme la construcţie ambelor echipe din cauza ploilor căzute în ultimele zile, FC Zalău a reuşit să se impună destul de greu în faţa ultimei clasate din Seria a V-a, Sănătatea Cluj. După o primă repriză echilibrată, la finalul căreia zălăuanii aveau avantaj minim pe tabelă, oaspeţii au fost mai periculoşi în prima parte a celui de-al doilea mitan, dar fără a reuşi să puncteze. Formaţia de la poalele Meseşului reuşit să se desprindă decisiv abia în ultimul sfert de oră, prin „dubla” internaţionalului de juniori, Daniel Supuran.
FC Zalău a deschis repede scorul, în minutul şapte, Cristian Tăbîrţă reluând în plasă din numai cinci metri centrarea trimisă de pe partea dreaptă de Daniel Supuran, după o fază care a pornit de la Raul Stanciu. Acelaşi Stanciu a trimis o centrare perfectă în minutul 23 pentru Kinczel Ervin care, venit lansat la colţul lung, l-a învins pe portarul Todoran după ce balonul a lovit transversala înainte să pătrundă în poartă. Sergiu Şoş a redus din handicap în minutul 36, învingându-l pe portarul Băican printr-un şut de la 25 de metri, după o greşeală a lui Kinczel Ervin. Jucătorul adus de la Olimpia Satu Mare şi-a răscumpărat greşeala două minute mai târziu, când a reuşit să-l învingă pentru a doua oară pe portarul oaspeţilor, tot printru-un şut care a lovit transversala înainte să pătrundă în plasă. Cu cinci minute înainte de finalul primei părţi, oaspeţii au mai marcat o dată, prin Nadin Crişan, care a reluat cu capul în plasă o lovitură de colţ trimisă de pe partea dreaptă.
Oaspeţii au fost mai periculoşi şi în prima partea a reprizei secunde, dar zălăuanii au scăpat fără gol, iar în ultimul sfert de oră au punctat decisiv. Daniel Supuran a fost omul finalului de partidă, reuşind să înscrie de două ori în decurs de nouă minute şi să aducă victoria Zalăului la o diferenţă de trei goluri în faţa ultimei clasate.
FC Zalău: Claudiu Băican – Ibrahim Jamilu, Adrian Sabău, Iulian Petrache, Dumitru Horgoş (min. 63, Alexandru Pop), Kinczel Ervin (min. 46, Alberto Vălimăreanu), Cosmin Cozma, Raul Stanciu, Benjamin Kuku,, Daniel Supuran şi Cristian Tăbârţă (Bogdan Roghină). Antrenori: Călin Pop (principal) şi Cristian Oros (secund)
Sănătatea Cluj: Andrei Todoran – Emanuel Negru, Nadin Crişan, Ion Surducan, Kis Csaba, Adrian Lupu (min. 31, Mihai Negrean), Sergiu Şoş, Cătălin Vescan (min. 68, Bogdan Dolha), Paul Tene, Alexandru Gaşpar (min. 68, Marius Morar), Marius Mihai. Antrenor: Marius Semeniuc
22

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Leave a Comment