FC Zalău, readusă cu picioarele pe pământ

CS Oşorhei – FC Zalău 5 – 0 (2 – 0)
Au marcat: Sorin Ban (min. 17), Gheorghe Ember (min. 30), Ovidiu Pop (min. 73), Andrei Magda (min. 85) şi Alin Moise (min. 87)

După trei victorii şi o înfrângere la limită suferită în deplasare, FC Zalău a fost de nerecunoscut vineri după-amiaza, în partida susţinută în deplasare, în faţa penultimei clasate, CS Oşorhei. Zălăuanii au pierdut fără drept de apel în faţa celor de la Oşorhei, cu scorul de 0 – 5, după ce la pauză tabela arăta 2 – 0 în favoarea gazdelor. În teren a intrat parcă o cu totul altă echipă faţă de cea care a evoluat în primele patru etape. Jocul formaţiei zălăuane nu a mai funcţionat aproape deloc, iar Claudiu Băican nu a mai prins nici el o zi bună, cum s-a întâmplat în primele patru meciuri din acest sezon.
Gazdele au reuşit să deschidă scorul după aproximativ un sfert de oră, în urma unei faze pe contraatac. Mădălin Trip a pătruns în careu, a trimis balonul în bară, de unde mingea a ajuns la Sorin Ban, care a reluat cu capul în plasă. După o jumătate de oră de joc, Oşorheiul conducea deja cu 2 – 0. În urma unei lovituri libere din marginea careului, gazdele au reuşit să-și majoreze avatajul prin Gheorghe Ember, după o greşeală a portarului Băican. FC Zalău putea reduce din handicap până la pauză, beneficiind de o lovitură de pedeapsă în minutul 34. Gabriel Ţiriac a ratatat, însă, penalty-ul, iar scorul a rămas neschimbat până la finalul primei părţi.
Antrenorul Călin Pop a făcut primele modificări la pauză, trimiţându-i în teren pe Tăbârţă şi Supuran în locul lui Jamilu şi Horgoş, dar jocul echipei zălăuane tot nu s-a îmbunătăţit, gazdele marcând alte trei goluri în repriza secundă.
Întrat în teren în minutul 72, Alex Hosu a avut un aport major la înscrierea golului din minutul 73. Acesta a făcut o cursă foarte bună pe partea dreaptă, a centrat în care pentru Ovidiu Pop, care a reluat balonul cu latul în plasă.
Cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar, gazdele au beneficiat şi ele de o lovitură de pedeapsă, după un fault în careu făcut de Ţiriac, transformată de Andrei Magda. Scorul final l-a stabilit Alin Moise, în minutul 87, care, la prima sa atingere de balon a reuşit să înscrie cu un şut din marginea careului.
„Echipa a avut o evoluţie dezastruoasă, începând de la portar până la atacant. S-au făcut greşeli în lanţ, greşeli copilăreşti. Nu aveam voie să pierdem cu o asemenea echipă. Din păcate, nu avem nici bancă de rezerve, iar schimbările făcute nu au fost cele mai potrivite. Vina este a tuturor, începând de la jucători până la antrenori. Nici în cel mai negru vis al meu nu credeam că pierdem în acest fel la Oşorhei. Parcă a fost o cu totul altă echipă faţă de cea care a evoluat în primele patru etape. Sunt foarte dezamăgit, dar, poate e bine că a venit la început de campionat acest duş rece”, ne-a declarat la scurt timp după meci preşedintele Ioan Morar.
În urma acestui rezultat, FC Zalău rămâne cu nouă puncte, urmând ca în etapa viitoare să primească vizita formaţiei CSM Sighetul Marmaţiei.
CS Oşorhei: Cosmin Hava – Robert Turcan, Alex Pintea, Şerban Pop, Marcel Ering, Andrei Magda, Gheorghe Ember, Mădălin Trip (min. 83, Darius Costea), Sorin Ban (min. 86, Alin Moise), Ovidiu Pop şi Cristian Andor (min. 72, Alex Hosu). Antrenor: Rudy Kovacs
FC Zalău: Claudiu Băican – Alberto Vălimăreanu, Cosmin Cosma, Adrian Sabău, Dumitru Horgoş (min. 46, Daniel Supuran), Kinczel Ervin (min. 78, Alexandru Pop), Ibrahim Jamilu (min. 46, Cristian Tăbârţă), Bogdan Roghină, Raul Stanciu, Gabriel Ţiriac şi Benjamin Kuku. Antrenori: Călin Pop (principal), Cristian Oros (secund)

Leave a Comment