FC Zalău, privată de trei puncte pe teren propriu

FC Zalău – Naţional Sebiş 1 – 1 (0 – 0)

Au marcat: Cosmin Sabou (min. 68), respectiv Ştefan Blănaru (min. 79)

Cu toate că a întâlnit vineri, pe teren propriu, liderul Seriei a V-a, FC Zalău a avut o evoluţie bună în faţa arădenilor de la Naţional Sebiş. Scorul final al partidei a fost 1 – 1, dar formaţia pregătită de Vasile Jula şi Cristian Oros a fost la un pas de a da lovitura împotriva liderului. Pe finalul partidei, şi-a intrat, însă, în rol, centralul timişorean, Nicolae Botaş, care le-a acordat un penalty gratuit arădenilor.
FC Zalău a început curajos partida de vineri, creindu-şi câteva ocazii încă din primele minute. Cosmin Cosma a reluat cu capul peste poartă, centrarea trimisă, în minutul 16, de Mihai Bode, după ce, cu câteva minute înainte, Cosmin Sabou a încercat să-l surprindă pe portarul oasepţilor cu un şut din marginea careului.
Naţional Sebiş a stat la pândă, iar în minutul 38 a surprins Zalăul pe contraatac, fază la care Vlad Negrean a văzut cartonaşul roşu, după un fault asupra lui Blănaru.
În ciuda faptului că a rămas în inferioritate numerică, echipa zălăuană a continuat să pună în pericol poarta adversă, iar în minutul 67, Codruţ Ardelean a irosit o bună şansă de a înscrie. A reuşit, însă, să marcheze Cosmin Sabou, un minut mai târziu, playmaker-ul Zalăului reuşind să execute perfect o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.
Finalul de partidă i-a aparţinut centralului Nicolae Botaş. Acesta a favorizat tot mai mult echipa oaspete prin deciziile luate, iar în minutul 85, după un duel în careul arădenilor, a lăsat Zalăul în 9 jucători de câmp, eliminându-l şi pe Codruţ Ardelean. La aceeaşi fază a fost eliminat şi un jucător al formaţiei oaspete, cu toate că decizia nu i-a „încălzit” cu nimic pe zălăuani.
Lovitura de graţie din partea arbitrului timişorean a venit în minutul 78. Blănaru a scăpat singur cu portarul Cristina Man, acesta din urmă a avut o intervenţie corectă, plonjând direct la minge, dar centralul a acordat penalty în favoarea oaspeţilor. Acelaşi Blănaru a executat lovitura de pedeapsă, pe care a reuşit să o transforme.
Şi ca tacămul să fie complet, arbitrul Botaş a arătat patru minute de prelungiri, în speranţa că Sebişul va înscrie şi golul victoriei, dar zălăuanii s-au apărat bine până la final, chiar dacă au fost nevoiţi să evoluze în doar 9 jucători de câmp.
FC Zalău: Cristian Man – Vlad Lung, Cosmin Cosma, Vlad Negrean, Viorel Ionaşcu, Mihai Bode, Cosmin Sabou, Gabriel Ţiriac, Raul Stanciu, Codruţ Ardelean şi Victor Dobrescu (min. 60, Raul Silaghi). Antrenori: Vasile Jula şi Cristian Oros
Naţional Sebiş: Paul Şaltez – Cosmin Mînecan, Mihai Moise, Alexandru Albert, Alin Coţan, Răzvan Dobricean (min. 88, Mihai Jude), Robert Beuran (min. 62, Mihai Galea), Bogdan Bazian, Dumitru Neacşu, Ştefan Blănaru şi Cristian Ţara. Antrenor: Mihai Petcuţ. Director tehnic: Ionuţ Popa

Alte articole

One Thought to “FC Zalău, privată de trei puncte pe teren propriu”

  1. cetatean

    Daca aveau valoare,nu stateau la vrerea arbitrului care cu un penalty probabil gratuity le-a suflat de sub nas victoria.

Leave a Comment