FC Zalău, la prima victorie din acest an

Echipa pregătită de Marius Paşca şi Cristian Oros au susţinut miercuri după-amiaza al doilea meci amical din acest an, evoluând, la Nyrbator (Ungaria), în faţa colegei de serie, Olimpia Satu Mare. După îngrângerea din primul meci de verificare, 0 – 5 cu Universitatea Cluj (Liga I), FC Zalău a obţinut miercuri prima victorie din acest an, câştigând cu scorul de 4 – 3 în faţa echipei sătmărene.

Au fost două reprize total diferite, prima aparţinându-le celor de la Olimpia, iar în cea de-a doua, Zalăul a fost echipa care a contat mai mult în joc. După prima parte, sătmărenii conduceau cu scorul de 2 – 0, prin reuşitele jucătorilor Dragoş şi Roghină. La pauză însă, antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik, a efectuat o serie de schimbări, iar Zalăul a marcat de patru ori în repriza a doua, în timp ce adversara sa, o singură dată.
Mijlocaşul Cosmin Sabou a fost primul marcator pentru FC Zalău, acesta transformând în minutul 52 o lovitură de pedeapsă. Andrei Teglaş şi Codruţ Ardelean au dus scorul la 3 – 2, iar în minutul 70, fostul atacant al Silvaniei şi al FC Zalău, Ionuţ Dănilă, a restabilit egalitatea.
Golul victoriei zălăuane a fost marcat de Maior Istvan, în minutul 81.
„Având în vedere că a fost doar al doilea amical, sunt mulţumit de evoluţie. A fost un meci reuşit, per ansamblu, dar au apărut şi anumite greşeli în joc. Am convingerea însă că până la data începerii returului aceste greşeli nu vor mai apărea. Sperăm să ne putem pregăti în condiţii normale de acum înainte, adică să putem intra pe terenul de la Stadionul Municipal, fiindcă este foarte important să ne putem pregăti pe un terende dimensiuni normale”, ne-a declarat antrenorul Marius Paşca.
FC Zalău va susţine sâmbătă, de la ora 11, la Baia Mare, al treilea amical, în faţa echipei FCMaramureş Universitar Baia Mare.
FC Zalău: Claudiu Chiş – Cătălin Anghel, Cosmin Cosma, Codruţ Bulz, Viorel Ionaşcu, Vlad Lung, Maior Istvan, Raul Stanciu, Mihai Bode, Cosmin Sabou şi Andrei Bălan. Au mai evoluat: Gigi Gorga, Andrei Teglaş şi Codruţ Ardelean. Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Cristian Oros (secund).

Leave a Comment