FC Zalău, încrezătoare înaintea începerii returului

Situată pe poziţia a şasea după prima parte a campionatului, FC Zalău îşi doreşte o evoluţie mult mai bună în retur, după cum a declarat antrenorul Marius Paşca, în cadrul unei conferinţe de presă. „Sperăm să facem un retur mai bun. Mi-am dorit să aduc un vârf de atac, iar Andrei Bălan este un jucător pe care noi îl cunoşteam deja şi care, cu sigurnaţă, ne va ajuta în partea a doua a campionatului. I-am mai adus la echipă pe Codruţ Ardelean, un jucător născut în 93, care este tot atacant şi pe Raul Silaghi, născut tot în 1993, promovat de la juniorii republicani. Sper să ne îndeplinim ambele obiective la finalul campionatului: acela de a întinerii echipa şi o clasare pe unul din primele cinci locuri”.

În cele şase amicale susţinute în această iarnă, echipa zălăuană a înregistrat patru victtorii, o remiză şi o înfrângere în faţa Universităţii Cluj, în primul meci de verificare. „Nu puteam refuza un meci cu Universitatea Cluj, chiar dacă eram conştienţi de valoarea adversarului. Referitor la celelalte meciuri amicale, pot spune că sunt mulţumit de evoluţia echipei. Suntem într-o creştere de formă, chiar dacă, în ultimul amical, cel de pe teren propriu cu FCM Baia Mare, am reuşit doar un rezultat de egalitate”, a mai afirmat tehnicianul zălăuan. Paşca speră ca jocul echipei din returul campionatului să nu fie afectat de faptul că jucătorii au efectuat un cantonament doar pe plan local. „A fost o perioadă mai dificilă pentru noi, având în vedere că, din motive obiective, nu am reuşit să efectuăm un cantonament decât pe plan local. Cred că este pentru prima dată în ultimii patru ani când nu reuşim să facem un cantonament. Sper însă ca acest lucru să nu ne afecteze evoluţia din retur. Facem antrenamente mai intenste faţă de şedinţele de pregătire de anul trecut, din aceeaşi perioadă”.
În returul campionatului, FC Zalău va debuta pe teren propriu, urmând să întâlnească vineri, de la ora 15, ocupanta penultimului loc al Seriei a V-a, Plimob Sighetu Marmaţiei.
După prima parte a sezonului, gruparea de la poalele Meseşului se situează pe poziţia a V-a în clasament, cu şase victorii, o remiză şi cinci înfrângeri, având 19 puncte acumulate.
Lider în Seria a V-a este FC Hunedoara, cu 32 de puncte acumulate.

Leave a Comment