FC Zalău încheie în genunchi un sezon ratat

Echipa pregătită de Călin Pop şi Cristian Oros a înregistrat cea mai slabă clasare de la promovarea în Liga a III-a, terminând sezonul 2013 – 2014 pe penultimul loc în Seria a V-a

Sezonul recent încheiat al Ligii a III-a de fotbal a fost unul pe care, cu siguranţă, conducerea clubului FC Zalău doreşte să-l facă uitat cât mai curând. FC Zalău a promovat în al treilea eşalon în vara anului 2008, însă, echipa condusă de preşedintele Ioan Morar nu a mai avut niciodată o clasare atât de modestă, terminând în acest an pe penultimul loc în Seria a V-a, cu doar 21 de puncte acumulate.
Deşi a avut un început foarte bun de retur după numirea pe banca tehnică a antrenorului Călin Pop şi după o serie de schimbări în lot, FC Zalău a ratat pe ultima sută de metri calificarea în play-off-ul Ligii a III-a. Rămasă în play-out, evoluţia echipei nu a mai fost cea dorită de ofocialii clubului, FC Zalău obţinând doar două victorii în cele opt partide susţinute. „S-a început bine returul, iar jucătorii au arătat că vor să se califice în play-off. Din păcate, am ajuns în play-out, iar de acolo s-a rupt totul. Am avut şi probleme de lot, fiindcă pe Marinaş nu l-am mai putut folosi după meciul de acasă cu Unirea Dej, iar cei trei jucători de la Chieşd ne-au lăsat când am avut mai mare nevoie de ei. S-au folosit foarte mult jucătorii tineri, pentru a vedea potenţialul acestora, însă, din păcate, nu au confirmat. Am avut parte de un lot foarte subţire în acest sezon. Era foarte clar că jucătorii nu mai au nicio determinare în play-out, din moment ce în retur am făcut 3 – 3 la Turda, iar în partea a doua a campionatului am pierdut cu 1 – 6 atât în turul play-out-ului, cât şi în retur. Când s-a intrat în play-out, jucătorii se vedeau deja în vacanţă, ştiind că nu va retrograda nicio echipă”, a comentat antrenorul Călin Pop.
Preşedintele Ioan Morar consideră că FC Zalău nu a mai avut niciodată un lot atât de slab, iar acest lucru a fost cauzat de reducerea bugetului în pauza dintre tur şi retur. „Lotul unei echipe se face în funcţie de buget, iar nouă ne-a fost redus bugetul la mijlocul campionatului. Sistemul competiţional a fost unul greşit, fiindcă, dacă nu exista play-off şi play-out, terminam pe un loc mult mai bun, fiindcă jucătorii aveau o cu totul altă determinare. Ne-am confruntat şi cu o serie de accidentări. Jucătorii aduşi de la Satu Mare nu s-au ridicat la nivelul dorit de noi, iar cei trei pe care i-am adus de la Chieşd ne-au lăsat când ne-a fost lumea mai dragă. Andrei Sulea este singurul jucător dintre cei transferaţi de care sunt mulţumit şi pe care mi-l doresc în continuare la echipă. Vrem un lot mult mai bun pentru sezonul viitor, dar, pentru aceasta este nevoie de o susţinere financiară mai mare decât în acest an. Mulţi ne-au acuzat că nu aducem jucători tineri, din judeţ, iar acum i-am adus, dar nu au confirmat. În acest sezon ne-am permis să facem acest luru, fiindcă nu retrogradează nicio echipă, dar la anul nu mai putem să ne permitem aşa ceva. Va trebui să facem un lot mult mai competitiv”, a precizat oficialul clubului FC Zalău.
Echipa zălăuană a susţinut vineri ultima partidă din sezonul 2013 – 2014, pierzând cu un scor ruşinos pe teren propriu, 1 – 6 în faţa formaţiei FC Arieşul Turda. Practic, FC Zalău nu a avut nicio reuşită, fiindcă golul trecut pe tabelă în dreptul formaţiei noastre a fost un autogol al echipei oaspete. La pauză, tabela arăta deja 4 – 0 în favoarea Arieşului, după golurile marcate de Florin Cardoş (9), Cosmin Sabou (20), Tudor Săuca (35) şi Adrian Fertea (37). După pauză au mai înscris Cosmin Tilincă (75) şi Tudor Balmoş (88), iar în minutul 85, Daniel Lupşan a trimis balonul în propria poartă.

 

Leave a Comment